Rychlé kremrole
Křehké trubičky z listového těsta, naplněné nadýchanou sněhovou náplní. Kdo by neznal tento klasický zákusek z našich cukráren. Výbornými kremrolemi potěšíte návštěvu a ozdobíte sváteční nebo svatební stoly.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 930 kJ / 6 197 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,18 g |
| Tuky | 287,73 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 879 mg |
| Sůl | 1,87 g |
| Sacharidy | 831,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Listové těsto rozválíme. Vrchní stranu plátu potřeme rozkvedlaným vajíčkem a nařežeme na proužky (přibližně 3 cm široké).
Krok 2: Proužky natáčíme na trubičky (začneme u nejširší strany a pokračujeme k nejtenčí), aby strana potřená vajíčkem zůstala na povrchu. Troubu včas rozpálíme na 180 °C. Namotané trubičky pokládáme na plech vyložený papírem na pečení.
Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Trouba se během pečení nesmí otvírat, jinak se těsto srazí. Upečené kremrole položíme na tác a necháme vychladnout. Poté vyšroubujeme trubičky.
Krok 4: Na přípravu náplně nalijeme do hrnce vodu a necháme ji vařit (vodní lázeň).
Krok 5: Do druhého menšího hrnce dáme špetku soli, 5 bílků a šleháme, dokud nevznikne pevný sníh. Poté přidáme v menších dávkách 500 g moučkového cukru.
Krok 6: Hrnec se sněhem postavíme nad hrnec s vařící vodou (voda se musí neustále vařit) a šleháme. To, že má sníh správnou konzistenci, poznáme tak, že se na povrchu udržují pevné špičky.
Krok 7: Poté odstavíme z plotny. Vařící vodu vylijeme a nalijeme do hrnce studenou vodu. Hrnec se sněhem dáme do studené vody a opět šleháme, až bude sníh mírně studený.
Krok 8: Sněhem naplníme cukrářský sáček a plníme jím vychladlé a upečené kremrole.
Krok 9: Kremrole pocukrujeme směsí moučkového cukru a vanilkového cukru a uložíme na chladné místo ztuhnout.
Zveřejněno 9. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlé kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NKmK
Moje poznámka
Rychlé kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NKmK
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 4 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 7 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 31 minutami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 1 hodinou
Banánky ze strojku
Vilik před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 2 hodinami
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 3 hodinami
Linecké smajlíky
Evculina84 před 3 hodinami
Liduščin vaječný koňak
Evculina84 před 3 hodinami
Kuře na paprice se smetanou
_martakrizk8_ před 4 hodinami
Tématické fráze:
kremrole,
kremrole se snehem,
pečení kremrolí,
kremlore,
pevny snih do kremroli,
pečení kremrole,
jak péct kremrole,
kremrole pečení,
pečeme kremrole,
kremrole recept,
cukrařske kremrole,
jak udělat pevný sníh z bílků na kremrole,
snih do kremroli,
pečení do kremrolí,
jak udelat snih do kremroli,
rychly snih do kremroli,
snih z bílků do kremroli,
kremole,
překládané trubičky,
kremole pečení
Suroviny:
těsto listové,
vejce,
bílek,
cukr moučkový,
sůl,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (8)
...no přece to, že sníh se MIXUJE, nééé?