Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolicový salát s jablky a brusinkami

Po vydatných lahůdkách, pod kterými se bude prohýbat vánoční tabule je dobré našemu zažívání odlehčit. Skvělou volbou je lehce sladký salát z čerstvé brokolice, jablek a cibule, doplněný sušenými plody a semínky.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 511 kJ /
839 kcal
Bílkoviny26,44 g
Tuky30,43 g
Vláknina40,69 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 97 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy95,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brokolici rozebereme na drobné růžičky, propláchneme a okapanou dáme do větší misky. Stonek můžeme ponechat do polévky nebo oloupaný nakrájíme na julienne nudličky a přidáme do salátu. Jablka omyjeme, osušíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na drobné kostičky. Oloupanou cibuli nasekáme na kostičky a vše v míse promícháme. Krok 2: Zálivku vidličkou prošleháme v malé mističce a vzniklou emulzí zalijeme obsah v míse. Ingredience jsou uvedeny orientačně, každý si přizpůsobí množství podle své chuti. Přidáme brusinky, rozinky vše znovu promícháme.. Krok 3: Rozdělíme na porce a každou posypeme slunečnicovými semínky (použila jsem kořeněné)..
Salát můžeme podávat ihned nebo jako přílohu k masu, výborně se hodí k sýrům.

TIP: Co dobrého uvařit z brokolice

Zveřejněno 25. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M4AG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M4AG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

yanull: Děkuji moc :-K a díky i za radu (já je proplachuji na sítku ale nedošlo mi, že to asi není všeobecně známé, tak jako, že vše napřed očistíme, omyjeme a pod. tak to tam budu také psát :-) ) :-) Je fakt, že ve starých kuchařkách začínal recept -" vezmu čistý hrnec" :-):-):-) . Přeji krásný večer :-K

Jak zde již někdo psal, jste "salátová královna" ;-):yes:
Dovolím si přidat malou radu, aby rozinky, brusinky aj. sušené plody se vždy před použitím propláchly v horké a poté studené vodě. Většina z nic je totiž sířených.

Tématické fráze:
brokolicovy salat s jablky, salát z brokolice a jablky

Suroviny:
brokolice, jablko, cibule červená, brusinky sušené, rozinky, semínka slunečnicová, olej olivový, ocet, sirup, česnek granulovaný, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu