Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 435 kJ / 1 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,58 g |
Tuky | 55,33 g |
Vláknina | 5,10 g |
Cholesterol | 417 mg |
Sodík | 315 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 16,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plec nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran. Maso vyndáme a na zbytku osmažíme cibuli, přidáme protlak, česnek a trochu vody.
Krok 2: Přivedeme k varu, vrátíme maso a vložíme ho do trouby. Pečeme na 200 °C, dokud není měkké. Poté ho vyndáme. Šťávu zaprášíme moukou, rozmícháme a vložíme maso zpět.
Zveřejněno 4. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřoví vrabci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/84rg
Moje poznámka
Vepřoví vrabci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/84rg
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 18 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 22 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová bábovka
Cerpes před 6 minutami
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 30 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 38 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 49 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 2 hodinami
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Tématické fráze:
vepřoví brabci,
recepty vrabec
Suroviny:
plec vepřová,
sádlo,
cibule,
protlak rajčatový,
mouka hladká,
česnek,
sůl,
pepř,
kmín celý
Komentáře (10)
Aha..., asi mají recht
***
"Šťávu zaprášíme moukou, rozmícháme..."
Např. Zelí po česku" taky zaprašuji
Tady je spolehlivější použití zátřepky (jako na Zelí po moravsku)
Eja57:
No, jestli z fotečky (při neznámém poměru obou složek) ráčejí seznat zda provařeno či nikolivěk, pak smekám