Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 325 kJ / 317 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,04 g |
Tuky | 22,68 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 298 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 2,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krupicové halušky do polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Lvv
Moje poznámka
Krupicové halušky do polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Lvv
Nejnovější recepty
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 2 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 1 minutou
Drůbková polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 2 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 2 hodinami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 2 hodinami
Makronky Danča
Malickakucharka před 3 hodinami
Rebarborový koláč
JitkaJS před 4 hodinami
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 5 hodinami
Čočka na kyselo
el.mencl před 5 hodinami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 6 hodinami
Tématické fráze:
halušky do polévky,
krupicove halusky,
halušky,
krupicove halusky recept,
krupicove halusky do polevky,
krupicove halusky do polievky,
bezmasé recepty,
krupicove nocky do polevky,
halusky do polievky,
polévka s halušky,
halušky se zeleninou,
halušky do polevki,
halusky do polivky,
recepty halušky,
krupicová buchta,
recept na krupicové halušky,
krupuicové halušky,
kváskové nočky,
polevky.sk,
krupisové halušky
Suroviny:
vejce,
sůl,
soda jedlá,
olej,
krupice,
petrželka
Komentáře (2)
Vôbec netreba pridáva olej ani sódu. Varia sa v odobratej polievke bez zeleniny a mäsa, aby sa celá polievka nezakalila a mohla sa takto aj prípadne odložiť do chladničky. Knedličky naberú chuť polievky, nie vody.
Vôbec ich netreba ani soliť ak sa varia v polievke.
Ani nie je dôležité vyšľahať bielka zvlášť, zbytočná práca navyše. Neovplyvní to ľahkosť halušiek.
Ak nevyjdú podľa predstáv, na druhý pokus určite. Dôležitý je odhad krupice. Redšie cesto stačí, husté cesto bude po uvarení v strede tvrdé ako betón.