Šlehačkové cukroví
Výjimečně lahodné a jemné, až se doslova rozplývá na jazyku, takové je šlehačkové cukroví, které rychle zmizí z každého vánočního stolu. Recept patří mezi tradiční a nenáročné, s těstem se velmi dobře pracuje.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 038 kJ / 4 072 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,30 g |
| Tuky | 274,00 g |
| Vláknina | 13,50 g |
| Cholesterol | 838 mg |
| Sodík | 70 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 336,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlehačkové cukroví
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NL2D
Moje poznámka
Šlehačkové cukroví
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NL2D
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 3 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 4 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 6 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 7 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 9 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 10 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 10 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 10 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 11 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 11 hodinami
Tématické fráze:
šlehačkové vánoční cukroví,
vánoční cukroví ze šlehačky,
vánoční cukroví šlehačkové,
cukrovi,
jednoduché vánoční cukroví,
vánoční šlehačkové cukroví,
jednoduché cukroví,
slehackove vanocni cukrovi recept,
šlehačkové těsto,
cukrovi recepty,
šlehačkové,
smetanové cukroví,
vánoční cukroví jednoduche,
smetanové vánoční cukroví,
recepty cukroví,
šlahačkové cukroví,
slehackovecukrovi,
rychlé cukroví,
jednoduché a rychlé cukroví,
rychle jednoduche cukrovi
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (120)
A ještě malý dotaz ... co myslíte tím lepším cukrovím? Nemám pocit, že bych pekla nějaké horší nebo podřadné. Naopak nic nešidím, spíš se snažím ještě vylepšit. Ikdyž abych pravdu řekla, z bezlepkové mouky je chutnější a hned křehoučké
V naší rodině věčný problém: málo sladké - sladké - přeslazené
To co je pro mou maličkost OK, tak paní casinové přijde jako přeslazené...
Vaše znechucení vám neberu, možná jde o nechutenství (že by corona 19?), ale pokuste se nezatracovat jednoduché jídlo a podívat se na ně z pohledu těch, kteří ještě dokážeme ocenit i relativně prostá jídla
...no , to ale není vinou receptu, že
takove cukroví dělavala moje babička .Mohu ho upéci
a dát do mrazáku?Tak na tri neděle ,mame velkou oslavu a chtěla bych si něco
pripravit.Děkuji
Cukrovi znam od kamaradky a urcite letos vyzkousim podle Vas. Jen se zeptam, asi hloupe, ale jak presne to valite v te potravinarske folii? Nejak si to neumim predstavit aby se mi to cele nehrnulo
Fotka je jen důkaz,že nekecám
Já naopak MOC děkuji za tento recept,skvělý,jednoduchý a hlavně MOC dobrý
OLMA SMETANA KE ŠLEHÁNÍ 33 % 210 g
Madeta jihočeská smetana ke šlehání 33%
Hmotnost: 250 g
V rcp stojí psáno:
"Zkoušela jsem různé varianty mouky i záměnu másla, ale není to ono, proto doporučuji držet se receptu a výsledek je zaručen."
...si to přeberte
dělávala to moje maminka, ale recept jsem již v jejích sešitech nenašla...
díky za recept
Nechala jsem ho pořádně vypracovat mixérem a to byla pak radost s těstem pracovat.
Děkuji za tip vyválet těsto přes fólii,
taková drobnost a jak to usnadní práci
Udělala jsem si dvě verze v obalování, do jedné jsem dala navíc skořici. Taky výborné.
Díky, díky!
petra (neregistrovaný/á)
JitkaR
díky za super rychlí receptík a přeji krásné vánoce
jediný rozdíl vlastně je - neobaluji horké, ale studené, pára z horkého cukroví nalepí více cukru, což já nemusím...takže počkám, až schladne a pak jen lehce prohodím cukrem a pořádně vytřesu, aby zbylo co nejméně