Suroviny
Porce: 32 kousků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 953 kJ / 2 857 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,75 g |
Tuky | 11,83 g |
Vláknina | 27,84 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 583,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu ohřejeme, aby byla vlahá. Do 50 ml vody dáme cukr, rozdrobíme kvasnice, 1 lžíci mouky, prošleháme a necháme vzejít kvásek. V míse smícháme prosáté mouky se solí, kváskem, zbytkem vody a vypracujeme tuhé těsto jak na vánočku.
Krok 2: Mísu vytřeme olejem a těsto dáme přikryté kynout na 1 hodinu. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 stejné bochánky. Každý bochánek rozválíme na 27 cm široký kruh, který rozkrojíme na 8 trojúhelníčků. Na 3 plechy dáme pečící papír a trojúhelníčky zavineme od širší strany směrem k užší straně, tlakem prstů do stran.
Krok 3: Necháme je na plechu 20 minut nakynout, pak je potřeme mlékem, nebo rozšlehaným vejcem a podle chuti posypeme. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200°C na 25 minut.
Zveřejněno 26. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduché banketky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q960
Moje poznámka
Jednoduché banketky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q960
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 6 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 13 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 16 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 17 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 3 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 3 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 3 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 3 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 4 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 5 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 5 hodinami
Suroviny:
mouka celozrnná,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
kvasnice,
voda,
cukr,
sůl,
kmín celý
Komentáře (4)