Houbový guláš z kovářů

Jenda1 Kuchař: Jenda1

Houby 1 názor

Suroviny

500 g hřibů
100 g sádla
3 cibule
4 - 5 stroužků česneku
sůl
drcený kmín
majoránka
sladká mletá paprika
žitná mouka hladká
vepřové kosti (obíračky) na vývar
1 litr vody a ½ kostky masoxu
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kosti dáme vařit s vodou a masoxem.
    Houby očistíme a nakrájíme na větší kostky. Žitnou mouku necháme v suché pánvi (bez tuku) na mírném plameni rozvonět a vychladnout.

  2. Na sádle restujeme nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme nakrájené houby, kmín, podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme. Když jsou houby poloměkké, přidáme papriku, česnek, majoránku, zaprášíme moukou, dolijeme vývarem, dochutíme solí a zhruba ještě 20 - 30 minut necháme provařit.

  3. Podáváme s chlebem nebo houskovým knedlíkem.
    Guláš můžeme vylepšit plátkem opečené anglické slaniny.

Poznámka

Hřib kovář je na houbový guláš nejlepší, ale vyžaduje delší tepelnou úpravu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 200 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houbový guláš z kovářů

  • Marynka Marynka

    :-)Jejda, kde jste se tak dlouho toulal? Už se na Vaše recepty moc těším. A guláš z těch tvrdých hub úžasný.

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: hřib kovář guláš jak dlouho vařit kováře guláš z kovařu hřibů jak dlouho varit hřib kovář nejlepší houbový guláš tepelná úprava hřibu kováře jak dlouho vařit hřiba kováře guláš z hřibu houbový guláš z hřibů houby ůprava kovář gulas hrib kovar gulas hribu kovar recept na hříb kováře gulas s kovarem gulaš z hřibu kovařu jak dlouho vařit hřiby hřib kovář recepty qulas z kovařu gulaš s hřibů jak vylepšit guláš

Zapomněl/a jsem heslo