Bezlepkové bavorské vdolečky a dukátové buchtičky

srettka Kuchařka: srettka

Dietní recepty , Bezlepkové 11 názorů

Suroviny

500 g bezlepkové mouky schär universal mixit
1 sáček dobrého vanilkového pudinku
2 žloutky
1/2 kostky droždí
¼ hrnku krupicového cukru
1 vanilkový cukr nebo pár kapek vanilkové esence
50 g másla
250 ml mléka (použila jsem vanilkové mléko Bobík)
1 PL rumu
PL psylia
2 PL vody
Špetka soli
Špetka citronové kůry
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V trošce mléka se lžičkou cukru rozmícháme droždí a dáme k teplu vzejít kvásek.

  2. Do dvou polévkových lžic vody dáme nabobtnat psylium.

  3. Rozpustíme máslo, přidáme mléko, žloutky, rum, vzešlý kvásek, nabobtnalé psylium a rozmícháme. Vlijeme do pekárny, přidáme mouku, pudinkový prášek, cukr, sůl, citrónovou kůru a zapneme program Těstoviny. Necháme umíchat a aspoň ½ hodiny vykynout.

  4. Silikonový vál potřeme olejem a přendáme na něj vykynuté těsto. Odebíráme kousky těsta a tvoříme v naolejovaných dlaních vdolečky. Necháme na válu ještě chvíli kynout.

  5. Do kastrolku si dáme tak 4-5 cm oleje a nahřejeme, ale nerozpálíme, aby se nám vdolky z vrchu nespálily a uvnitř nezůstaly syrové. Vdolek vkládáme do oleje vrchní stranou dolů a smažíme přiklopené asi 1 minutu. Potom je otočíme a usmažíme druhou stranu také do zlatova.

  6. Usmažené dáme na ubrousek a můžeme servírovat dle chuti. My použili klasická povidla a nahoru pacholík.

  7. Z poloviny těsta jsem udělala takzvané dukátové buchtičky. Vytřela jsem plech na pizzu olejem a těsto do něj zlehka rozprostřela. Nechala 10 minut kynout a pak rádlem na pizzu, které jsem potírala olejem lehce nařezala kostičky buchtiček. Potřela jsem je rozpuštěným máslem. V troubě s plecháčkem s vodou jsem je pekla na 180 °C cca 15 minut.

Poznámka

Byla jsem fakt nadšená. Bála jsem se toho, protože co si budeme povídat, BL těsto je takový nevypočitatelný neřád. Ovšem výsledek byl senzační, vdolky pružné, voňavé, jako by byly s lepkem. Buchtičky taky výborné. Přebytek jsem šupla na mrazák.

Inspirace s úpravou na internetu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 41 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bezlepkové bavorské vdolečky a dukátové buchtičky

  • lemeL lemeL

    Skvělý recept a taky jsem ze zbytku udělala buchtičky se šodo a ty snad byly ještě lepší než ty vdolečky :-p

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    Petra:tak to nevím, co se stalo. Nám vyšly parádně, že mi až obyčejně klasické vdolky připomínaly. I studené byly fajn. Jasné je, že čas jim je na škodu.
    Tak mě napadlo...nemohlo to zavinit droždí?

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Dobrý den, dělala jsem vdolky dle Vašeho receptu. Na chuť výborné, ale vůbec nebyly nadýchané. Nevíte, čím to může být?

    Děkuji!

    Petra

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    TerezaVe:nene,psylium dávám jako supl za chybějící lepek v mouce.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Kamuš,máš je nádherné:-KI na řezu je vidět,jak jsou nadýchané;-):yes:

    Odpovědět

  • TerezaVe TerezaVe

    Prosím o radu: Psylium+voda jsou použity místo dvou bílků?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krásné :yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Ty jsou ukázkově krásné:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Na dukátky výborný nápad :-p:-p:yes::yes:, já si to budu muset ještě upravit dia, ale každopádně ukládám

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Sretti, máš je ukázkové :yes::yes:+

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

Tématické fráze: bezlepkové vdolky bezlepkové bavorské vdolky bavorské vdolečky bavorske vdolky recept na bezlepkové vdolky bezlepkové vdolky recept bezlepkové buchtičky se šodo bezlepkové buchty recepty psylium recepty bezlepkové buchty recept bezlepkove buchticky s kremem buchtičky s pudinkem bavorske vdolky bezlepkove bezlepkové buchty bezlepkove vdolky z pudinku bezlepkových vdolecky belepkové recepty bezlepkové recepty bavorské vdolky bez lepku buchtičky s krémem bezlepkové