Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Konfitovaný bůček

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 901 kJ /
6 669 kcal
Bílkoviny106,56 g
Tuky688,20 g
Vláknina5,39 g
Cholesterol 749 mg
Sodík 406 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy11,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem svaříme vodu se solí a necháme vychladnout. Bůček nakrájíme na větší kostky a naložíme do nálevu na 24 hodin. Před pečením maso opláchneme čistou vodou a osušíme. Krok 2: Připravíme pekáček s poklicí. Bůček promícháme s nakrájeným česnekem a kmínem. Uložíme do pekáčku, přidáme rozmarýn a zalijeme sádlem tak, aby bylo vše zalité. Krok 3: Přiklopený pekáček dáme do předehřáté trouby na 120 st. Pečeme 4-5 hodin do úplného změknutí. Poté opatrně slijeme sádlo a necháme ho v pekáčku jen tak do poloviny masa. Krok 4: Troubu zesílíme na 230 st. a dopečeme dozlatova, můžeme poprášit mletou paprikou. Maso přeléváme výpekem. Upečené maso podáváme se špenátem nebo se zelím a knedlíky.

Zveřejněno 4. 6. 2020

Poznámka autorky mika59

Zbylé sádlo necháme ztuhnout a uložíme do lednice. Použijeme jej do zelí, pod maso nebo třeba na namazání chleba, sypaný cibulí.

Odkaz na knedlíky a špenát je tady....https://www.toprecepty.cz/recept/59208-spenat-se-z...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Konfitovaný bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKBz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Konfitovaný bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKBz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

tara23: Děkuji, mám radost:-K:-K

Dnes k obědu a neskutečná dobrota. kvůli dětem jsem k bůčku přihodila plecko a oběd neměl chybu<3:-K

Uvaril som, výborný recept, ďakujem zaň! Pridávam foto. :yes:

:yes::yes::yes:krásný recept i prezentace :-K s vodou souhlasím, také jsme kdysi dělali zabíjačky

stoudman: však jsem výsledek pochválila a vděčně konstatovala inspiraci :-):-)

Hospodyně , myslím,že si to každý dělá podle svého,jak je zvyklý a jak mu to chutná,ale uznejte,že to na fotce vypadá úžasně a určitě to bude vynikající.

rihana: Tady je recept, chtěla jsem ho dát do poznámky, ale později už to nešlo..https://www.toprecepty.cz/recept/59208-spenat-se-z...

mika59: a to jako usmažíte na másle cibulku a přidáte ji do těsta na knedlíky? Tak to je mi novinka, ale musít to být fakt dobrý, hlavně k bůčku, který miluju.

hospodyne: No taky ji vždy nedávám, ale je fakt, že udělá chuť..chápu, že každý to nemusí a zrovna k tomu špenátu nám chutnala..;-):-K

mika59: co mě ale upoutalo, je cibulka v knedlících.Už jsem ji tam velice dlouho nedala, přitom ji mám moc ráda. Jenže mám trošku kříž - co chutná polovině rodiny, druhá nemusí. A tak mnohé půlím. Zítra bude každý knedlík jiný, už se fakt těším:-D

mika59: Ten recept je moc pěkný, ať už se maso připraví podle tebe, nebo podle hospodyně. Na fotku se ani nemůžu koukat, jak se mi sbíhají sliny! :yes::-D Miluji taková jídla (ale neměla bych, no když se pan doktor nedívá, tak někdy hřeším, až se hory zelenají) :-D:-D Fakt moc pěkné a jedlé! :yes: Zdravím! :-K:-K:-K

hospodyne: Děkuji. ;-) .už tady mám recept na kuře takhle podobně marinované a bylo moc dobré..:-K

mika59: já to zas tak nehaním, jen mi to přišlo zbytečné. Když se konfitují jiná masa, také se předem nenamáčí. Ale výsledek máte moc hezký:-K:yes:

hospodyne: No já si zase myslím a není to z mé hlavy, že i do marinády se přidává voda. Při nasolení bez vody spíše pustí šťávu, která by v sádle zase nedělala dobrotu. Je to jen jiný způsob.. Ale nikomu to nenutím...maso bylo akorát slané a šťavnaté..tohle není na uzení..A zabíjení prasat a nakládání masa máme za sebou taky hafo..

:-Kjaká výhoda vyplyne z toho, že nechám bůček vymáčet v osolené vodě? Podle mých zkušeností stačí maso prosolit do uzavřené nádoby v chladu, tedy nejlépe v lednici. A může se tak nechat i řadu dní, tím lépe.
Podotýkám, že zabíjíme několikrát ročně z vlastního chovu, tak myslím, že nejsem za móóc chytrou:-)

Suroviny:
bůček, česnek, sádlo, rozmarýn, kmín drcený, voda

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu