Vepřová kýta špikovaná domácí slaninou, mrkví, se zeleninovou omáčkou (PH)
Pokud jste již vyzkoušeli vaření v pomalém hrnci, tak na něj určitě nedáte dopustit. Šťavnaté vepřové maso a jemná zeleninová omáčka podávaná s karlovarským knedlíkem jistě obohatí vaši sbírku receptů.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 370 kJ / 2 957 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 184,48 g |
Tuky | 220,12 g |
Vláknina | 23,14 g |
Cholesterol | 537 mg |
Sodík | 3,81 g |
Sůl | 9,20 g |
Sacharidy | 51,84 g |
Postup přípravy
Takto připravené maso zprudka opečeme na pánvi s olejem ze všech stran. Krok 3: Do hrnce (PH) naskládáme kolečka cibule, část plátků slaniny, kapii, cuketu, mrkev, česnek, položíme maso, poklademe zbytkem slaniny, přidáme snítky tymiánu, podlijeme 100 ml vody a nastavíme LOW 8 hodin. Krok 4: Po 8 hodinách zkusíme, je-li maso již měkké, vyndáme ho a necháme 15 minut odpočinout. Mezitím odstraníme snítky tymiánu, vše rozmixujeme ponorným mixérem, ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme máslo na zjemnění chuti. Krok 5: Servírujeme nakrájené na plátky s omáčkou a jako přílohu jsem volila karlovarský knedlík.
Zveřejněno 25. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta špikovaná domácí slaninou, mrkví, se zeleninovou omáčkou (PH)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G3OJ
Moje poznámka
Vepřová kýta špikovaná domácí slaninou, mrkví, se zeleninovou omáčkou (PH)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G3OJ
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 12 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 16 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 20 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 1 hodinou
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 1 hodinou
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 14 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 16 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 16 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 17 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 17 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
slanina uzená,
mrkev,
cibule,
cuketa,
kapie,
česnek,
tymián,
voda,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (6)