Vepřová kýta špikovaná domácí slaninou, mrkví, se zeleninovou omáčkou (PH)
Pokud jste již vyzkoušeli vaření v pomalém hrnci, tak na něj určitě nedáte dopustit. Šťavnaté vepřové maso a jemná zeleninová omáčka podávaná s karlovarským knedlíkem jistě obohatí vaši sbírku receptů.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 370 kJ / 2 957 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 184,48 g |
Tuky | 220,12 g |
Vláknina | 23,14 g |
Cholesterol | 537 mg |
Sodík | 3,81 g |
Sůl | 9,20 g |
Sacharidy | 51,84 g |
Postup přípravy
Takto připravené maso zprudka opečeme na pánvi s olejem ze všech stran. Krok 3: Do hrnce (PH) naskládáme kolečka cibule, část plátků slaniny, kapii, cuketu, mrkev, česnek, položíme maso, poklademe zbytkem slaniny, přidáme snítky tymiánu, podlijeme 100 ml vody a nastavíme LOW 8 hodin. Krok 4: Po 8 hodinách zkusíme, je-li maso již měkké, vyndáme ho a necháme 15 minut odpočinout. Mezitím odstraníme snítky tymiánu, vše rozmixujeme ponorným mixérem, ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme máslo na zjemnění chuti. Krok 5: Servírujeme nakrájené na plátky s omáčkou a jako přílohu jsem volila karlovarský knedlík.
Zveřejněno 25. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta špikovaná domácí slaninou, mrkví, se zeleninovou omáčkou (PH)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G3OJ
Moje poznámka
Vepřová kýta špikovaná domácí slaninou, mrkví, se zeleninovou omáčkou (PH)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G3OJ
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 5 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 5 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 17 minutami
Zapečený špenát
chocho před 2 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 2 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 2 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 4 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 5 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 7 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 8 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 8 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 8 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
slanina uzená,
mrkev,
cibule,
cuketa,
kapie,
česnek,
tymián,
voda,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (7)