Suroviny
Porce: 2 - 3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 736 kJ / 415 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,26 g |
Tuky | 24,23 g |
Vláknina | 12,50 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 93 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 33,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na másle nebo oleji dosklovata. Přidáme mletou papriku (můžeme dle chuti zkombinovat s pálivou) a necháme ji za stálého míchání krátce zpěnit. Papriku nesmažíme dlouho, aby nezhořkla a ihned ji zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem.
Krok 2: Přisypeme na kostičky, hranolky, půlměsíčky nebo jinak pokrájenou neloupanou mladou cuketu či oloupaný a vydlabaný patizon a dusíme na mírném ohni, pod poklicí doměkka - na skus.
Krok 3: Zakysanou smetanu pokojové teploty dáme do většího hrnku a dobře ji promícháme dohladka s částí ještě nezahuštěné omáčky, kterou jsme do ní slili. Cuketu v hrnci zaprášíme moukou, promícháme a necháme krátce probublat. Pak odstavíme, přilijeme a vmícháme smetanu a už jen osolíme, případně opepříme dle chuti.
Podáváme s bramborem, knedlíkem, těstovinami. Krok 4: Paprikáš můžeme udělat i se smetanou ke šlehání nebo na vaření, kdy mouku rozmícháme ve smetaně, vlijeme do paprikáše a ještě krátce provaříme.
Podáváme s bramborem, knedlíkem, těstovinami. Krok 4: Paprikáš můžeme udělat i se smetanou ke šlehání nebo na vaření, kdy mouku rozmícháme ve smetaně, vlijeme do paprikáše a ještě krátce provaříme.
Zveřejněno 8. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketa / patizon na paprice - bleskový bezmasý paprikáš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8QVg
Moje poznámka
Cuketa / patizon na paprice - bleskový bezmasý paprikáš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8QVg
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 27 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 37 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 hodinami
Suroviny:
cuketa,
cibule,
máslo,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
vývar,
sůl,
smetana zakysaná
Komentáře (4)