Postup přípravy
Krok 1: Do hlubší mísy dáme cedník a do něj plátýnko, utěrku (co dobře saje) a do plátýnka dáme jogurt a zakysanku. Trošku promícháme. Zabalíme, zatočíme, jako když něco pasírujeme přes plátno a dáme do lednice na 24 hod. Stále necháváme na cedníku.
Krok 2: Po této době vyndáme z lednice a ještě trošku vymačkáme přes to plátýnko. Utvoří se větší hrudka, a v misce zůstane syrovátka, která je moc zdravá. Já ji vždy vypiji.
Krok 3: Poté už záleží na vašich chuťových buňkách, co máte rádi. Bylinky, zelenina, sterilované žampiony, tuňák. Je výborná i tak, samotná, bez ničeho, přírodní. Jen je třeba malinko dosolit, eventuálně opepřit.
Zveřejněno 15. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí jednoduchá lučina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mv3r
Moje poznámka
Domácí jednoduchá lučina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mv3r
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Mini vaflový špíz
Přidáno 18. 6. 2025 05:00
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlíky z tvarohového těsta
janatka před 20 minutami
Rychlá jemná pórková pomazánka
janatka před 22 minutami
Sýrové tyčinky
parikova.nikca před 1 hodinou
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
MillanM před 2 hodinami
Halušky se zelím a uzeným masem
chmelickova13 před 3 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
veronika_straka před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
chameleon před 3 hodinami
Cibulová polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 13 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 15 hodinami
Suroviny:
jogurt bílý,
smetana zakysaná,
sůl,
Komentáře (15)
Krávu totiž nedojíte a jogurt nevyrábíte, takže stejně nevíte, co Vám do něj dali. Jinak nic proti jogurtu Hollandia, ráda z něj napřiklad peču ovocné koláče.