Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 443 kJ / 3 930 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,37 g |
Tuky | 324,07 g |
Vláknina | 9,80 g |
Cholesterol | 1,47 g |
Sodík | 973 mg |
Sůl | 1,65 g |
Sacharidy | 137,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dno tortovej formy s priemerom cca 26 cm vystelieme papierom na pečenie a boky potrieme maslom.
Krok 2: Horalky rozmixujeme a dobre premiesime s rozpusteným maslom. Rozložíme na dno formy. Masa je lepivá, pomôžeme si lyžicou namočenou do studenej vody. Predpečieme na 150°C 10 minút.
Krok 3: Arašidy krátko opražímne nasucho a rozmixujeme.
Mliečnu čokoládu necháme roztopiť. Krok 4: Celé vajcia, štipku soli a cukor vyšľaháme na hustú penu. Krok 5: Pridáme za stáleho šľahania mascarpone, tvaroh, nátierku, rozmixované Horalky, arašidové maslo (izbovej teploty, lepšie sa všľahá), mleté arašidy a rozpustenú mliečnu čokoládu. Dobre vyšľahanú hmotu dáme na predpečené cesto a zarovnáme.
Pečieme na 150°C asi 40-45 minút (kontrolujeme upečenosť špilkou). Krok 6: Po vybratí z rúry ihneď ostrým nožom orežeme okraj okolo formy a prstenec odoberieme. Necháme dôkladne vychladnúť a potom ešte dáme do chladničky, najlepšie na noc. Až potom dáme tortu dolu z dna formy. Krok 7: Tortu potrieme tenšou vrstvou mascarpone. Horalky na ozdobu nakrájame na tenké plátky a prilepíme po obvode torty. Časť môžeme nadrobno narezať a vysypať povrch torty. Môžeme ale ozdobiť podľa svojej vôle.
Mliečnu čokoládu necháme roztopiť. Krok 4: Celé vajcia, štipku soli a cukor vyšľaháme na hustú penu. Krok 5: Pridáme za stáleho šľahania mascarpone, tvaroh, nátierku, rozmixované Horalky, arašidové maslo (izbovej teploty, lepšie sa všľahá), mleté arašidy a rozpustenú mliečnu čokoládu. Dobre vyšľahanú hmotu dáme na predpečené cesto a zarovnáme.
Pečieme na 150°C asi 40-45 minút (kontrolujeme upečenosť špilkou). Krok 6: Po vybratí z rúry ihneď ostrým nožom orežeme okraj okolo formy a prstenec odoberieme. Necháme dôkladne vychladnúť a potom ešte dáme do chladničky, najlepšie na noc. Až potom dáme tortu dolu z dna formy. Krok 7: Tortu potrieme tenšou vrstvou mascarpone. Horalky na ozdobu nakrájame na tenké plátky a prilepíme po obvode torty. Časť môžeme nadrobno narezať a vysypať povrch torty. Môžeme ale ozdobiť podľa svojej vôle.
Zveřejněno 23. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Horalkový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKXq
Moje poznámka
Horalkový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKXq
Nejnovější recepty
Mini vaflový špíz
Přidáno před 53 minutami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 9 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 11 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 14 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 1 hodinou
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 7 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 9 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 11 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 11 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 12 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 13 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 15 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 16 hodinami
Suroviny:
máslo,
vejce,
sůl,
cukr,
mascarpone,
tvaroh jemný,
pomazánka,
tyčinka horalka,
máslo arašídové,
nesolené arašídy,
čokoláda mléčná,
mascarpone,
tyčinka horalka
Komentáře (15)