Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 649 kJ / 155 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,55 g |
Tuky | 0,74 g |
Vláknina | 11,76 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,77 g |
Sůl | 9,00 g |
Sacharidy | 29,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekáčku si dáme malé množství oleje, na něj dáme cibuli, nakrájenou na měsíčky, nasekaný česnek, na proužky pokrájenou papriku. Zalijeme malým množstvím vývaru a přidáme ocet.
Krok 2: Kuře omyjeme, osušíme, osolíme z obou stran (ne moc grilovací koření je slané) a vyskládáme do pekáčku navrch.
Krok 3: Na něj namatláme mletou papriku s grilovacím kořením, posypeme dobromyslem a přikryjeme víkem pekáčku.
Krok 4: Pečeme kolem 1 hodiny a několikrát podlíváme kuřecím vývarem.
Krok 5: Po upečení si maso vyndáme na víko, šťávu si dáme na sporák a zamícháme do ní trochu jíšky (šťávy je dost)a převaříme - můžeme servírovat.
Zveřejněno 9. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře pod dobromyslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYy1
Moje poznámka
Kuře pod dobromyslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYy1
Nejnovější recepty
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 3 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 5 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Listové koláčky s krémovou náplní a džemem
Přidáno před 7 hodinami
Broskvové knedlíky vařené v páře
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Avokádový tataráček
Simona Maskova před 22 minutami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 24 minutami
Květáková polévka podle Jitky
Kajkajak před 37 minutami
Kuřecí stehna - jedna báseň
kimlo před 38 minutami
Zakysané lívanečky
bodie před 1 hodinou
Kovbojské fazole
Ry1bka před 2 hodinami
Žampiony s cuketou
Petulice před 2 hodinami
Žampiónová polévka
SarkaMG před 3 hodinami
Kysané zelí na slanině a jablku
Lolatus před 3 hodinami
Košíčky s želé
rujet před 4 hodinami
Tématické fráze:
jak správně upéct kuře,
peřené kuře,
raz el hanout,
upečení kuře,
kuře oregano,
recept na upecene kure,
koření raz el hanout,
vaření s dobromyslem,
kuře a oregano,
nejlepší grilované kuře,
pečené kuře na dobromyslu,
jak grilovat kuře v el.sporáku,
bibi ohnivé kuře,
jak správně upéci kuře,
kure cacciatore,
recept upeceni kurete,
upečené kuře,
mysly si správně,
dobromysl a vareni,
dobromysl.cz
Suroviny:
kuře,
česnek,
cibule,
paprika,
ocet,
paprika sušená sladká,
koření na kuře,
dobromysl,
bujon kuřecí,
olej olivový,
sůl
Komentáře (16)
Za bodíka ti velmi děkuji.
Nebo, jak píše správně Jiřinka, dej oregano- mě se líbí ten českej název, až to zbaštíš, budeš Dobré mysly=dobromysl