

Buchta s malinovo-smetanovým želé
Suroviny
- Buchta :
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukr krystal
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilový cukr
- kakao
- Malinovo-smetanové želé:
- 2 bílé jogurty ( malinové )
- 2 smetany ke šlehání
- 2 ztužovače smetany
- 2 zakysané smetany
- 2 vanilkové cukry
- cukr krystal - dle chuti
- 1-2 instantní želatiny
- 200 g malin (dávám mražené a množství podle oka)
Postup přípravy receptu
Buchta:
Všechny přísady smíchám dohromady a vyliju na plech s pečicím papírem. Peču na 160-180°C.Želé:
Ušlehám smetany se ztužovačem. Maliny smíchám s cukrem,jogurty a zakysanou smetanou, pak vmíchám ušlehanou šlehačku. Želatinu připravím dle návodu na obale a vmícháme do smetanovo-ovocné náplně. Naliju na vychladlou buchtu a nechám v ledničce ztuhnout.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Buchta s malinovo-smetanovým želé
-
uz to mam v lednicce..
vypada to uzasne!!!
doufam, ze chutnat to bude jeste lepe.
-
ukládám!!!! nikdy není dost nápadů na mňamku na vrch buchty
a tahle vypadá fakt super !
-
Má to fantastickou barvičku
-
Taky bych si dala
+6
-
Děkuji holky
Mě to nechtělo ztuhnout a tak jsem tam dala želatiny 2.Ale asi určitě stačí jednaDělala jsem poprvé a nevěděla co mi udělají ty maliny v tom krému...
-
-
Moučník vypadá nádherně
Ukládám a příležitostně vyzkouším.
-
-
Kanyla: Já navrhuji dát jen želatinový ztužovač - skoro úplně stejný krém jsem dělala do dortu a na tohle množství přísad by stačil jeden a půl až dva.
Jinak recept krásný, takovéhle věci u nás milujeme -
Mooc pěkné! V mrazáku mám jahody, takže při nejbližší příležitosti vyzkouším. Akorát do těsta nedám kakao, to by u nás neprošlo. Teda - mně by to chutnalo. . . Ukládám a bodík letí!
+
-
Mám stejný názor, jako ivulinka
-
Jedním slovem: nádhera
letí bodík -
Mám v mrazáku maliny a přemýšlela jsem co s nimi, už jsem je chtěla vyhodit - díky za recept, příští víkend zkusím.
Těsto je jednoduché, snad nezkazím to želé
-
Moc hezké, lákavé fotky! Chci se zeptat, nestačila by do té smetanové směsi proste JEN želatina? Není tam nějak "přeztuženo"?