Ohnivé kuřecí prso s řapíkatým celerem

BILKOVAI Kuchařka: BILKOVAI

Drůbeží maso 18 názorů

Suroviny

1 větší kuřecí prso
řapíkatý celer (celý balíček)
5 chilli sterilovaných papriček
1 malá cibule
4 stroužky CZ česneku
2-3 vrchovaté lžíce rajského protlaku (Lidl - bez konzervantů ve skleničce)
olivový olej
worcester
pepř
sůl
1 malá bílá paprika
1 malá červená kapie nebo půlka větší
kvalitní mražená zelenina (je dražší, ale vyplatí se)
špagety
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme cibulku na měsíčky a česnek na plátky.

  2. Na olivovém oleji nejprve osmahneme cibuli a k závěru přidáme česnek a opékáme do růžova.

  3. Kuřecí prso nakrájíme na hranolky a přidáme k cibuli s česnekem. Osolíme, opepříme a ze všech stran orestujeme. Zastříkneme worčestrem. Přihodíme nakrájené chilli papričky.

  4. Řapíkatý celer nakrájíme na měsíčky, obě papriky na kousky a přidáme společně s rajským protlakem k masu.

  5. Přihodíme půl pytlíku mražené kvalitní zeleniny, (já měla z Lidlu).

  6. Orestujeme a zastříkneme vodou nebo vývarem. Krátce povaříme. Zelenina musí krásně křupat. Podáváme se špagetami posypanými sýrem:-).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ohnivé kuřecí prso s řapíkatým celerem

  • alus.s alus.s

    vyzkoušeno a jsme nadšení :-p musela jsem recept trochu upravit dle zásob, tak že namísto kapie jsem dala rajče, mraženou zeleninu jsem měla jen čínskou směs a řap. celer posledních pět stonků. Pálivé feferony jsem měla od fa Efko - extra pálivé, dala jsem tři ks a úúúplně to stačilo. Zasloužený bodík. Vyzkoušejte :yes: :yes: :yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI(autorka receptu)

    Aničko, udělala jsi mě nesmírnou radost, že jsi recept vyzkoušela a hlavně, že Vám chutnal:-8:-) Díky za fotečku:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Ivetko,chilli papričky jsem neměla:-(nahradila jsem chilli sojovkou a místo protlaku jsem použila čertovskou omáčku:-pMěla jsem už delší dobu chuť na bramboráky a mužíček na maso,tak byl kompromis-Tvá dobrota,ale bez sýru:-)Na obědě na kterém jsme si pochutnali Ti patří dík:yes:Další bodík už dát nemohu,tak alespoň přikládám foto:-)

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Joj,palivec... Já moc pálivé ne a tak si upravím,ale muž si ještě přidá chilli.Krásná fotka.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p mňam:yes::-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Nádherná fotka a kuřecí na ní, no co víc, jen poslat bodíka:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Ivetko,velice lákavá mňamka:-p+8:yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Nádherné jídlo a určitě mooc doobré, pálivá jídla milujeme, celá rodina:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    jjeee:-p a dalsi mlask kousek:-p zase budu dvakrat horet:-8 ale v tomhle si zahorim statecne a s laskou:-)):yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI(autorka receptu)

    Jani, mám velkou hlubokou pánev a ten celer se scvrkne. Ale přesto to byla pořádná hromada, když jsem k tomu přihodila další zeleninu.:-8;-) A ostré to tak moc nebylo, když vezmu v potaz tu hromadu zeleniny... Tobě by to myslím šmakovalo, protože vím, že máš ráda pikantní jídla:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ivet, celý balík řapíkatého celeru?:-O. To by mi snad ani do pánve nevlezlo!:-D A má dost velkou. Miluji ostrá jídla!:-p

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    To je ale přímo "pekelné kuře":-D:-)) podle těch semínek v papriččce:-)):-O

    Odpovědět

  • maris maris

    BILKOVAI: Ivetko:-) , to máš pravdu, ty sterilované nejsou tak moc pálivé, i když jak které;-):-)). My pálivé moc nemusíme, takže kde je víc jak jedna chilli paprička, tak už je pro nás moc:-). Máš to ale krásné a určitě výborné:-p:-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Koukám, na tu papričku s těma semínkama a už teď slzím, tedy pokud to není ta kapie. Krásné jídlo.;-);-);-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI(autorka receptu)

    Maris, já mám trašně moc ráda ostrá jídla, ale když se použijí feferonky sterilované, tak to není tak hrozné:-8 Oni nemají takovou sílu. Kdybych použila malinkaté sušené, tak to by byla jiná...:-O:-((;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: řapíkatý celer s kuřecím masem kuřecí maso s řapíkatým celerem kuřecí nudličky s řapíkatým celerem kureci s rapikatym celerem kuře s řapíkatým celerem špagety s řapíkatým celerem recepty s řápíkatým celerem kuřecí prsíčka s řapíkatým celerem jídla s řápíkatým celerem kuře na řapikatým celeru kuřecí prsa s rajským protlakem recepty kuře s řapíkatým celerem kuřecí nudličky s řepikatým celerem ohnive kuřecí maso s hranolky kuřecí nudličky řapikatým celerem recepty se řapíkatým celerem ohnive spagety kuřecí prsa celer spagety s repikarym celerem zapečená kuřecí prsíčka s řapíkatým celerem

Zapomněl/a jsem heslo