Okurkové brambory
Bramborový salát není pouze jen ten vánoční. Existuje spousta různých variací, které chutnají také skvěle. Salát se špekem a okurkou, ochucený octem, využijete hlavně v letních dnech, kdy se hodí jako příloha ke grilovaným jídlům.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 147 kJ / 1 947 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 41,75 g | 
| Tuky | 44,00 g | 
| Vláknina | 44,00 g | 
| Cholesterol | 35 mg | 
| Sodík | 920 mg | 
| Sůl | 2,00 g | 
| Sacharidy | 324,05 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 30. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Okurkové brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzz2
Moje poznámka
					
				
Okurkové brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzz2
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 52 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 19 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 20 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 24 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 54 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Suroviny:
						
							brambory, 
						
						
							okurka čerstvá, 
						
						
							špek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							ocet jablečný
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (10)
Jj dá, ale díky tuku ze špeku se to "líčí" v hústech...
Běžně dělávám https://www.toprecepty.cz/recept/40195-teply-bramb... ale ten váš rád vyzkouším
"(ne kvasný lihový, je hodně ostrý)"
Jiný už nepoužívám
Ááá nééébo dát ho méně a stejně to nikdo nepozná, že
P.S. nastrouhané okurky dát do připravených brambor i s tekutinou - pokud je budete strouhat zvlášť .