Teplý bramborový salát

casino Kuchař: casino

Saláty 6 názorů

Suroviny

1 kg brambor
100 g špeku
velká cibule
ocet (u nás kvasný)
sůl
cukr
pepř
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na vyškvařeném špeku (na kostičky) ne do křupava, osmažit cibuli (na kostičky, na měsíčky) do sklovita.
    Přidat ocet, trochu vody, cukr, sůl a nechat zálivku přejít varem.

  2. Ve slupce vařené brambory oloupat a krájet podle rodinných zvyklostí do mísy.
    Vrstvy brambor skrápět zálivkou. Opepřit, zlehka promíchat, dochutit octem, solí a uložit v teple.

    Poznámka:
    U nás mu říkáme Valašský.
    Pro změnu možno mísu pohladit česnekem...
    V naší famílii musí být na stole vedle majonézové klasiky ke Štědrovečernimu kaprovi.
    Pokud jej hodláte podávat po studenu, vřele doporučuji místo špeku použít olej! ...ale to už je úúúplně jiná pohádka...
    Mám jej rád i samotný, nebo třeba s tvrdým chlebem…

Poznámka

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Teplý bramborový salát

  • casino casino(autor receptu)

    elunda:
    Váš koment mi připomněl slib z 15. 12. 2017 21:04:59
    ***
    Salát http://www.mojetenerife.cz/brambory-na-tenerifsky-... připravený z tenerifských brambor byla (jen s nepatrným přeháněním) eine kleine Katastrophe :-D
    1. 500g soli na 2 litry vody.
    Roztok byl koncentrovaný až tak, že brambory se vznášely jako by si cucly Red bull :-8
    2. Vařil jsem skoro 3 hodiny... Horké brambory se takřka nedaly loupat :no: ale zato slupky měly výbornou chuť - trošku jako zemáky ze žhavého popela :-)
    3. Po studenu se brambory loupaly asi 2,5 delší dobu :no:
    Takže ad. 1, 2, 3 - neekonomická příprava :no::no::no:
    4. Brambory se dobře krájely :yes:
    5. Brambory měly pevnější strukturu (zlojovatěly):yes:
    6. Na můj vkus a naše zvyklosti byly brambory až nepříjemně tuhé a trvale si podržely ostré hrany.
    7. Nad očekávání nebyly brambory nechutně slané, ale salát byl přesto přesolený :no:

    No, člověk prý má ochutnat všechno, že :-) ale jedenkrát stačilo...

    Odpovědět

  • elunda elunda

    Dělám a miluju!:yes::-)

    Odpovědět

  • casino casino(autor receptu)

    Za týden vyzkouším připravit polovinu salátu z http://www.mojetenerife.cz/brambory-na-tenerifsky-...
    No uvidíme, zda mančaft pozná nějaký rozdíl :-8

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    I mé prababičky a babičky z Vidče a z Ostravy tento vynikající salát dělávaly:-phttp://www.toprecepty.cz/recept/30193-bramborovy-s...
    Někdy s přidáním nakrájené okurky,nebo vajec:-)Já ho mám ze všech bramborsalátů nejraději:yes:

    Odpovědět

  • scarlet scarlet

    Dobrý den, znám tento salát, dělávala ho už moje prababička, babička, maminka a já no samozřejmě taky. Je výborný. Na vánoce a v zimě máme často s majonézou, ale léto, jaro, podzim, jen tento. Je skvělý. Bodík letí.:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • colombína colombína(neregistrovaná)

    tak teď je to úplně jasný čtyřprocentní paní colombová.

    Odpovědět

Tématické fráze: teplý bramborový salát německý teplý bramborový salát přesolený bramborový salát teplý nemecký bramborový salát brambory cibule špek ocet bramborový salát za tepla recept teplý bramborový salát bramborový salát recept jak na přesolený špek bramborovy salat saláty recepty do salatu bramboroveho lloupat bramb.za studena ci za tepla čtyři bramborové saláty strouhaný bramborový salát bramborovy salat klasika teplybramborovysalat bramborovy salat na teplo bramborovy salat teply osmažení cibule do bramborového salátu teply bramborový salát recept

Zapomněl/a jsem heslo