Suroviny pro 1 dávka
20 plátků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 350 kJ / 2 952 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,25 g |
Tuky | 28,68 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 309 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 577,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet vymažeme máslem. Dávka je do jedné formy o rozměrech 30 x 10 cm.
Krok 2: Celá vejce utřeme se všemi cukry do husté pěny. Cukr přidáme nadvakrát.
Krok 3: Pak do této našlehané hmoty zamícháme med, rum, mouky smíchané s práškem do perníku, podle potřeby mléko a nakonec zamícháme ořechy a sušené ovoce.
Krok 4: Těsto nalijeme do připravené formy, vložíme do STUDENÉ trouby a nastavíme ji na 160 °C.
Krok 5: Zda je perník upečený, poznáme podle suché špejle, kterou do něj zapíchneme.
Zveřejněno 30. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cestovní perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oxxj
Moje poznámka
Cestovní perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oxxj
Nejnovější recepty
Jogurtový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Švestkový džem
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno před 14 hodinami
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno před 16 hodinami
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno 15. 8. 2025 15:20:45
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno 15. 8. 2025 15:12:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hubník s anglickou slaninou
kacaba10 před 1 hodinou
Jednoduché Margot řezy
Petreli před 2 hodinami
Nekynuté šátečky
Bohunka37 před 3 hodinami
Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý
majka-24 před 4 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Lucia81 před 4 hodinami
Slaný cuketový koláč
ihrdlick před 5 hodinami
Kuře na leču
Ivet88 před 6 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
Lelekovicero před 6 hodinami
Vynikající langoše
pazderka83 před 6 hodinami
Tortilla plněná kuřecím masem
karel_koutnik před 7 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
prášek do perníku,
med tekutý,
rum,
mléko,
ořechy sekané,
ovoce sušené,
máslo
Komentáře (27)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Přidávám fotografii, ukládám a samozřejmě hodnotím nejvyšším možným počtem bodů 😉
Dnes jsem pekla znova, opět moc dobrý. Vůbec nedrobí a přestože těsto je světlé upečený má krásnou medovou barvu. Bereme na cesty do batohu. Přidávám foto.
Ovoce jsem nedala, jen coko penízky, a musím říct,že chuťově ok, ale straaaaasne suchý, buď příště dát dovnitř kompotováne ovoce, nebo strouhané jablko.
Jinak dát pernik do studené trouby, super fígl, děkuji.
Oříšky jsem dala lískové, dávám i vlašské, ale ty nebyly vyloupané, mohou být prakticky jakékoli, je jich docela dost druhů.
Aby si někdo zbytečně "nenaběhl"....
Jen bych to doporučení těsta s kypřícím práškem dávat do studené trouby neformulovala tak kategoricky, u "těžkých" těst ano, ale u litých těst na plech s ovocem a drobenkou to jistě neplatí....