Suroviny pro 1 dávka
20 plátků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 350 kJ / 2 952 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,25 g |
| Tuky | 28,68 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 309 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 577,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet vymažeme máslem. Dávka je do jedné formy o rozměrech 30 x 10 cm.
Krok 2: Celá vejce utřeme se všemi cukry do husté pěny. Cukr přidáme nadvakrát.
Krok 3: Pak do této našlehané hmoty zamícháme med, rum, mouky smíchané s práškem do perníku, podle potřeby mléko a nakonec zamícháme ořechy a sušené ovoce.
Krok 4: Těsto nalijeme do připravené formy, vložíme do STUDENÉ trouby a nastavíme ji na 160 °C.
Krok 5: Zda je perník upečený, poznáme podle suché špejle, kterou do něj zapíchneme.
Zveřejněno 30. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cestovní perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oxxj
Moje poznámka
Cestovní perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oxxj
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 12 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 13 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 13 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 13 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 14 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 6 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 7 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 7 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 9 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 10 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 11 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 11 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 12 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 12 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
prášek do perníku,
med tekutý,
rum,
mléko,
ořechy sekané,
ovoce sušené,
máslo
Komentáře (27)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Přidávám fotografii, ukládám a samozřejmě hodnotím nejvyšším možným počtem bodů 😉
Dnes jsem pekla znova, opět moc dobrý. Vůbec nedrobí a přestože těsto je světlé upečený má krásnou medovou barvu. Bereme na cesty do batohu. Přidávám foto.
Ovoce jsem nedala, jen coko penízky, a musím říct,že chuťově ok, ale straaaaasne suchý, buď příště dát dovnitř kompotováne ovoce, nebo strouhané jablko.
Jinak dát pernik do studené trouby, super fígl, děkuji.
Oříšky jsem dala lískové, dávám i vlašské, ale ty nebyly vyloupané, mohou být prakticky jakékoli, je jich docela dost druhů.
Aby si někdo zbytečně "nenaběhl"....
Jen bych to doporučení těsta s kypřícím práškem dávat do studené trouby neformulovala tak kategoricky, u "těžkých" těst ano, ale u litých těst na plech s ovocem a drobenkou to jistě neplatí....