Zapečené brambory s hráškem, smetanou a uzeným masem

Suroviny

1000 g uvařených brambor
400 - 500 g uzeného masa (z uvařených uzených kostí)
1 cibule
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
2 lžíce oleje
1 lžíce sterilovaného hrášku
4 vejce
100 ml sladké smetany nebo mléka
máslo do pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Do máslem vymazaného pekáčku dáme polovinu brambor pokrájených na plátky.
    Nahoru dáme uzené maso orestované na cibulce, do kterého vmícháme hrášek.

  2. Poslední vrstvu tvoří opět brambory. Rozšleháme vejce se smetanou, solí a pepřem a nalijeme na povrch brambor a masa.

  3. Pečeme v troubě.

  4. U nás k tomu máme rádi na talíři i doma zhotovenou čalamádu z okurek, paprik a cibule.

Poznámka od kuchařky

Nevím, proč se jim říká francouzské brambory, když je to u nás tak oblíbené české jídlo, hlavně když zbudou brambory z předešlého dne.

Komentáře k receptu Zapečené brambory s hráškem, smetanou a uzeným masem

Tématické fráze: zapečené brambory s uzeným francouzské brambory s hráškem zapečené brambory se smetanou zapečené brambory s uzeným masem brambory s vejcem a hráškem francouzské brambory s uzeným masem a hráškem brambory uzené hrášek recept zapykane brambory z uzenyma kostmi zapečené kuřecí plátky s brambory a hráškem nejlepší zapečené brambory s uzeným masem a se smetanou recepty zapečene brambory s uzeným zapečené brambory s masem zapečené brambory s hraskem a salamem zapecene brambory s uzenym a vejci a smetanou brambory se smetanou a maso zapečené brambory s kuřecím masem, hráškem a vejci zapečené brambory s uzeným a smetanou francouzské brambory s s hráškem zapečené maso s bramborem zapecene na brambory