Zapečené brambory s hráškem, smetanou a uzeným masem

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Bramborová jídla 1 názor

Suroviny

1000 g uvařených brambor
400 - 500 g uzeného masa (z uvařených uzených kostí)
1 cibule
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
2 lžíce oleje
1 lžíce sterilovaného hrášku
4 vejce
100 ml sladké smetany nebo mléka
máslo do pekáčku
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do máslem vymazaného pekáčku dáme polovinu brambor pokrájených na plátky.
    Nahoru dáme uzené maso orestované na cibulce, do kterého vmícháme hrášek.

  2. Poslední vrstvu tvoří opět brambory. Rozšleháme vejce se smetanou, solí a pepřem a nalijeme na povrch brambor a masa.

  3. Pečeme v troubě.

  4. U nás k tomu máme rádi na talíři i doma zhotovenou čalamádu z okurek, paprik a cibule.

Poznámka

Nevím, proč se jim říká francouzské brambory, když je to u nás tak oblíbené české jídlo, hlavně když zbudou brambory z předešlého dne.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 58 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené brambory s hráškem, smetanou a uzeným masem

Tématické fráze: francouzské brambory s hráškem zapečené brambory se smetanou brambory s vejcem a hráškem zapečené brambory s uzeným masem zapečené brambory s hraskem a salamem zapečené brambory s uzeným zapečené brambory s masem francouzske brambory s uzenym masem vejcem a se smetanou zapékané brambory s uzeným masem šunka od kosti s brambory zapecene smetanové brambory s kuřecím masem a hraskem zapečené brambory se šunkou a hráškem zapečené brambory s masem a smetanou zapecene brambory s hraskem,smetanou a uzenym masem zapekane bramvory s hraskem recept recept brambory maso vejce hrasek

Zapomněl/a jsem heslo