Postup přípravy
Krok 1: Banány oloupeme a v menším množství vody (ne zcela ponořené) rozvaříme doměkka.
Krok 2: Rozmixujeme ponorným mixérem a tuto hustší hmotu odvážíme (na 1 kg rozvaru přidáme 180 g cukru a asi 3 g kyseliny citrónové).
Krok 3: Dobře rozpustíme, naplníme do klasických zavařovaček a zavaříme (80-90°C/40 minut). Po otevření naředíme podle chuti.
Zveřejněno 24. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Banánový džus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GXGL
Moje poznámka
Banánový džus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GXGL
Nejnovější recepty
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 9 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 10 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno 7. 12. 2025 01:09:02
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno 6. 12. 2025 19:03:50
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno 6. 12. 2025 17:46:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 3 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 8 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 8 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 9 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 9 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 9 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 9 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 9 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 9 hodinami
Tématické fráze:
domaci bananovy dzus,
bananovy juice,
džus z meruněk,
bananovej džus,
banánový jujce,
domácí džus z meruněk,
domaci dzus,
džus v akci,
banaovy dzus,
domaci dzusy,
recepty banànový džus,
pomerančovo bananovy džus,
ostruzinovy dzus,
banan džus vyroba,
vyroba domácího džusu z meruněk,
banánovo broskvový džus,
jak udelat bananovy jujce,
džus z banánu),
domácí banánový juice,
domaci džus s bananu
Suroviny:
banán,
cukr,
kyselina citronová
Komentáře (12)
Martin
Tyhle domácí džusy beru jako vítaný zdroj vlákniny - dostaneš do sebe vlastně celé ovoce, pokud naředíš, tak spoustu další vody (pitný režim), a vedle koupených džusů je tady určitě míň cukru.....(a bez další chemie).
Ale džus je fakt dobrý
Ivo, teď mě napadlo, že by to bylo výborné i v kombinaci s červeným rybízem, co myslíš - mé chuťové buňky nadšeně souhlasej a mám ho díky sousedce docela dost