Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí pečené s mrkví a zázvorem

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 344 kJ /
799 kcal
Bílkoviny114,00 g
Tuky6,80 g
Vláknina13,85 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 488 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy63,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepema, osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem. Krok 2: Očištěné mrkve a brambory nakrájíme na plátky. Krok 3: Pekáček vhodné velikosti, popř. zapékací mísu, vytřeme dostatečně máslem, na dno rozložíme kolečka mrkve. Krok 4: Mrkev poklademe masem, na maso rozložíme slaninu a vše zakryjeme plátky brambor. Krok 5: Bramory osolíme, okmínujeme a poklademe máslem. Krok 6: Pekáček zakryjeme a vložíme na hodinu do vyhřáté trouby na 200C. Všechny chuti se krásně prolnou. Krok 7: Po hodině odkryjeme a dopečeme dokřupava. Pokud by se vám zdálo málo šťávy, můžete v průběhu pečení malinko podlít vodou nebo slabým vývarem. Ale zdá se mi, že šťávy vše pustilo akorát :-)

Zveřejněno 2. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EyGm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EyGm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

dexulka: Já díky za důvěru v recept :-K

Tak jsem dnes upekla a chuťově moc dobré.Maso bylo místy malinko tužší,tak nevím,zda to chtělo péct déle nebo už to bylo naopak příliš a maso se vysoušelo.Spíš to ale chtělo asi péct malinko déle zakryté.Brambory i mrkev byla akorát.Vodu ani vývar jsem nepřidávala a šťávy bylo dost.Je to velmi chutné jídlo a krásně voní.Pokud budu mít možnost,určitě někdy zopakuji. Děkuji tímto za recpet :-):yes:

:yes:

Bude ve středu k obědu:yes::yes: neb se mi líbí a podle Tebe ráda vařím:-):-K

Hrašuľka: Citronový pepř mají v Maďarsku,já to koupila omylem ,neboť jsem si myslela,že je to citronová kura. Pak mi to Magdalenka "vymluvila" umí maďarsky a teď to používám do paštika a masíček atd.:-D

Hrašuľka 3. 9. 2013 13:03
To "teľacie" si musím nájsť v slovníku cudzích slov!!!
A o citrónovom čiernom korení som ešte nepočula. Ale však nemusím všetko poznať. Škoda, že to mám tak ďaleko, dala by som sa pozvať, lebo to vyzerá mňam-mňam.:-p:-p:-):yes::yes::yes:

dzungila:Andreaj díky:-K, pochutnali jsme si;-)

spagetka:Ladi, tak vyzkoušej třeba s kuřecím nebo vepřovým;-) Bude to určitě taky výborný.

Vše z jednoho pekáče - praktické, rychlé a bez zbytečného nádobí.:yes: Ještě ke všemu se všechny chutě báječně spojí a přesně tak to máme rádi.:-p;-) Óbr bodík za nápad se zapečením známé klasiky, oživené o slaninku a zázvor.:-O:yes:

Jakékoli masíčko s mrkví u nás jde, ovšem pochybuju, jestli u nás kravičky rostou fakt z telátek.:-D:-D:-D Neb telecí nějak je vzácnost.
:-p:yes:

Dámy děkuju:-K

yanull::-D:-D
Andri,vaříš parádně:-*:-p:yes:

Telecí s bramborem a mrkví znám, ale tohle je bezva nápad, je vidět, že jsi mladá a nesvázaná konvencemi, snad si to zapamatuju:-D:-D:yes:

Bacha, Andrejko, už se jdu dívat, jak je to daleko od nás do Plzně, doufám, že ještě troška, nemyslím tím pana režiséra;-), zůstane ;-):-p:-K+1:yes:

Tématické fráze:
pečená telecí kýta, telecí s mrkví, mrkev se zázvorem, telecí kýta pečená, telecí maso pečené, teleci na mrkvi, pečená telecí kýta recept, teleci v mrkvi, telecí kýta s mrkví, telecí pečené, pečený teleci krk, telecí kýta na mrkvi, pečené telecí s mrkví, telecí na mrkve, telecí dušené s mrkvi, dušené telecí s mrkví, telecí pečeně v mrkvi, telecí pečeně s mrkví, telecí krk pečený, telecí kýta

Suroviny:
kýta telecí, slanina, mrkev, brambory, zázvor mletý, kmín drcený, pepř, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu