Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 013 kJ / 2 632 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,95 g |
| Tuky | 91,04 g |
| Vláknina | 38,10 g |
| Cholesterol | 263 mg |
| Sodík | 96 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 387,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mouky rozdrobíme droždí. V hrnku rozpustíme máslo a přidáme do něj cukr a mléko. Zamícháme, vlijeme do mísy s moukou.
Krok 2: Vypracujeme těsto, uděláme bochánek a necháme 15 minut pod utěrkou odpočívat. Mezitím připravíme jablka.
Krok 3: Těsto rozdělíme na čtyři části, každou vyválíme, naplníme a zabalíme.
Krok 4: Záviny pečeme na 170°C dozlatova. Po upečení je ještě horké potřeme máslem a pocukrujeme.
Zveřejněno 10. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný závin z maminčina notesu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3MJ
Moje poznámka
Jablečný závin z maminčina notesu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3MJ
Nejnovější recepty
Rizoto pro žlučníkáře
Přidáno před 51 minutami
Uzené maso na smetaně se zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Žampiony v těstíčku (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Avokádová pomazánka s Lučinou (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Vývar z mletého masa
Přidáno před 3 hodinami
Dietní tvarohová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vaječný koňak
PetMet1980 před 9 minutami
Kefírová buchta - rychlovka
Jitunada před 1 hodinou
Lahůdkový francouzský salát
KatkaCechova před 1 hodinou
Pikantní čočková polévka se zeleninou
trdlo před 1 hodinou
Dušené srbské rizoto s mletým masem
Lucinka_pucinka před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
marketa.volsicka před 2 hodinami
Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
Davidook21 před 2 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
vitekdolivka před 2 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 3 hodinami
Domácí langoše
Jan Nemec před 3 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
droždí,
mléko,
máslo,
strouhanka,
jablko,
ořechy vlašské,
skořice,
cukr,
rozinky
Komentáře (3)