Suroviny pro 1 dávka
20 plátků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 350 kJ / 2 952 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,25 g |
Tuky | 28,68 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 309 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 577,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet vymažeme máslem. Dávka je do jedné formy o rozměrech 30 x 10 cm.
Krok 2: Celá vejce utřeme se všemi cukry do husté pěny. Cukr přidáme nadvakrát.
Krok 3: Pak do této našlehané hmoty zamícháme med, rum, mouky smíchané s práškem do perníku, podle potřeby mléko a nakonec zamícháme ořechy a sušené ovoce.
Krok 4: Těsto nalijeme do připravené formy, vložíme do STUDENÉ trouby a nastavíme ji na 160 °C.
Krok 5: Zda je perník upečený, poznáme podle suché špejle, kterou do něj zapíchneme.
Zveřejněno 30. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cestovní perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oxxj
Moje poznámka
Cestovní perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oxxj
Nejnovější recepty
Salát s křehkým čerstvým čajotem
Přidáno před 38 minutami
Tuňákové placičky s nivou
Přidáno před 6 hodinami
Proteinový marshmallow dezert
Přidáno před 6 hodinami
Frikadelky s houbami
Přidáno před 14 hodinami
Houbičky ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 15 hodinami
Kousky vepřové krkovice na houbách a zelenině
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pomazánka se smaženými vejci a koprem
ZboSy před 1 hodinou
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
ZboSy před 1 hodinou
Zavařené papriky
ZboSy před 2 hodinami
Šlehačkový závin
Noumik před 11 hodinami
Kuřecí kousky v rajčatovo - smetanové omáčce
Jan Nemec před 11 hodinami
Krkovička s jablky a cibulí
Jan Nemec před 11 hodinami
Bramborák s masovou směsí
MajaFero před 11 hodinami
Malinový zákusok
tejaja před 11 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
David1230X před 11 hodinami
Strouhaný kakaový koláč s tvarohem
luckos před 11 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
prášek do perníku,
med tekutý,
rum,
mléko,
ořechy sekané,
ovoce sušené,
máslo
Komentáře (27)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Přidávám fotografii, ukládám a samozřejmě hodnotím nejvyšším možným počtem bodů 😉
Dnes jsem pekla znova, opět moc dobrý. Vůbec nedrobí a přestože těsto je světlé upečený má krásnou medovou barvu. Bereme na cesty do batohu. Přidávám foto.
Ovoce jsem nedala, jen coko penízky, a musím říct,že chuťově ok, ale straaaaasne suchý, buď příště dát dovnitř kompotováne ovoce, nebo strouhané jablko.
Jinak dát pernik do studené trouby, super fígl, děkuji.
Oříšky jsem dala lískové, dávám i vlašské, ale ty nebyly vyloupané, mohou být prakticky jakékoli, je jich docela dost druhů.