Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 712 kJ / 170 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,37 g |
Tuky | 6,16 g |
Vláknina | 5,28 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 43 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 21,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme smetanu s omáčkou z rajčat (případně kečup), sušenými bylinkami a solí. Těsto rozbalíme a i s papírem dáme na plech s vyšším okrajem. Měla 25x34 cm a bylo to akorát.
Krok 2: Těsto propícháme vidličkou a potřeme připravenou smetanou smíchanou se sýrem. Na to ukládáme střídavě nakrájená rajčata na kolečka a sýr na plátky.
Krok 3: Připravený plech lehce osolíme, zakápneme olivovým olejem a malinko posypeme sušenou bazalkou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220 st. dozlatova cca 15-20 minut. Řiďte se zkušeností se svou troubou.
Zveřejněno 26. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Caprese koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKPJ
Moje poznámka
Caprese koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKPJ
Nejnovější recepty
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 12 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 1 hodinou
Pivovarská bašta
oopicka před 3 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 4 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 5 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 5 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 6 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 8 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 8 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Terina309 před 9 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
rajče,
sýr mozzarella,
smetana zakysaná,
pasta rajčatová,
sýr strouhaný,
česnek sušený,
bazalka čerstvá,
koření oregáno sušené,
sůl,
olej olivový
Komentáře (38)
No, není na světě recept ten, aby se zalíbil lidem všem, že
Miladko,líbí a mě by v podání s listovým těstem také chutnal
Mám pochopení akorát pro Tarte Tatin
Máte ale recht s tím, že pokud to někomu nevadí
...a nesouhlasím s poslední větou vašeho posledního komentáře
Eja57:
Tenká vrstva?
No, račte popatřit na fotečku