Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 015 kJ / 960 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,53 g |
| Tuky | 81,09 g |
| Vláknina | 8,74 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 574 mg |
| Sůl | 1,40 g |
| Sacharidy | 43,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vykuchaných makrel odkrojíme hlavy, ocasní partie a odstřihneme hřbetní ploutve. Potom makrely očistíme, opláchneme a rozkrojíme na porce. Osolíme, pokapeme citronem a necháme chvilku odležet, než dostatečně
rozehřejeme pánev. Krok 2: Na rozpáleném oleji pečeme makrely na obou stranách do červena. Upečené porce makrel vyjmeme, do oleje přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme a přidáme kečup, sůl a cukr. Podle potřeby rozředíme malou trochou
vody a prováříme na mírném ohni asi 15 minut. Pečené porce makrel pak vložíme do připravené omáčky, přilijeme víno, přidáme na kolečka pokrájené olivy a přivedeme až k bodu varu. Krok 3: Upravené makrely můžeme nechat v omáčce vychladnout a po několikahodinovém proležení je podáváme studené, se slanými rohlíky.
Teplé makrely pečené po řecku podáváme s vařenými brambory. Já jsem je jedla studené a nemělo to chybu.
rozehřejeme pánev. Krok 2: Na rozpáleném oleji pečeme makrely na obou stranách do červena. Upečené porce makrel vyjmeme, do oleje přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme a přidáme kečup, sůl a cukr. Podle potřeby rozředíme malou trochou
vody a prováříme na mírném ohni asi 15 minut. Pečené porce makrel pak vložíme do připravené omáčky, přilijeme víno, přidáme na kolečka pokrájené olivy a přivedeme až k bodu varu. Krok 3: Upravené makrely můžeme nechat v omáčce vychladnout a po několikahodinovém proležení je podáváme studené, se slanými rohlíky.
Teplé makrely pečené po řecku podáváme s vařenými brambory. Já jsem je jedla studené a nemělo to chybu.
Zveřejněno 29. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makrely pečené po řecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Qml
Moje poznámka
Makrely pečené po řecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Qml
Nejnovější recepty
Ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Přidáno před 1 hodinou
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 15 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 15 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 19 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 21 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejen vánoční linecké vykrajované cukroví
Kratule před 25 minutami
Listový salát s ořechy
Limek před 11 hodinami
Margot kuličky
Junys před 11 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 11 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 11 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 12 hodinami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 13 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 14 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 14 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 14 hodinami
Suroviny:
makrela,
citron,
cibule,
kečup sladký,
sůl,
víno červené,
cukr,
olivy zelené,
olivy černé,
olej
Komentáře (20)
i za roztomilý komentář!