Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 740 kJ / 1 133 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,72 g |
Tuky | 83,86 g |
Vláknina | 15,90 g |
Cholesterol | 578 mg |
Sodík | 235 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 51,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájenou cibulku zpěníme na 20 g másla, přidáme nakrájené houby a podusíme s kmínem.
Krok 2: Ze zbývajícího másla a mouky připravíme jíšku, kterou rozředíme vývarem (ten může být z masa nebo kostí, nebo i jen zeleninový) a povaříme.
Krok 3: Osolíme, přidáme podušené houby a vaříme 5 minut. Po malých troškách přilijeme smetanu, a když se polévka opět začne vařit, rozkloktáme do ní vajíčka. Do hotové polévky přidáme zelenou petržel.
Krok 4: Pro větší jedlíky uvaříme polévkové nudle a podáváme zvlášť v misce.
Zveřejněno 3. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka rychlovka z čerstvých hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wJYm
Moje poznámka
Polévka rychlovka z čerstvých hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wJYm
Nejnovější recepty
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 8 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 21 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 21 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 22 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
lucie.jechova před 5 minutami
Jablková pomazánka
Merylas před 20 minutami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Romana20 před 24 minutami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
veronika_straka před 25 minutami
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Kajkajak před 27 minutami
Květáková polévka II
Kajkajak před 35 minutami
Pravý vepřový guláš
schierl před 41 minutami
Pomazánka s restovaným pórkem, šunkou a Hermelínem
schierl před 42 minutami
Jablkový závin z listového těsta
Iliis před 1 hodinou
Broskvový kompot
Sbotka před 2 hodinami
Suroviny:
vývar masový,
houby čerstvé,
mouka hladká,
máslo,
sůl,
kmín celý,
cibule,
smetana na vaření,
vejce,
nudle polévkové,
petrželka zelená
Komentáře (8)
Houby ve vlastní šťávě
Recept ještě nebyl hodnocen 3,5Houbová z čerstvých hub není žádné terno