Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 792 kJ / 906 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,82 g |
| Tuky | 5,42 g |
| Vláknina | 54,06 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 93 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 126,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek také na malé kostičky, řapíkatý celer a mrkev na půlkolečka. Čočku předem namočíme a necháme odstát.
Krok 2: Na oleji orestujeme cibuli, až zesklovatí, přidáme česnek a po minutě zeleninu. Necháme restovat dozlatova. Pak zalijeme 2 litry vody nebo vývarem. Přidáme sůl, pepř, koření a čočku a vaříme doměkka.
Krok 3: Polévku odstavíme a zahustíme tak, že ji krátce mixujeme ponorným mixérem. Před podáváním přidáme petrželku.
Zveřejněno 11. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sváteční čočková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V3g9
Moje poznámka
Sváteční čočková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V3g9
Nejnovější recepty
Skořicové hvězdičky s polevou
Přidáno před 2 hodinami
Ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
Přidáno před 6 hodinami
Dětský domácí punč
Přidáno před 14 hodinami
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 20 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
artistichideaway před 32 minutami
Vepřová bratislavská plec
kimlo před 1 hodinou
Jogurtová buchta
1anoli1 před 1 hodinou
Cuketové řezy s mákem
HelenaR před 1 hodinou
Krůtí holanďani
Zlatka25 před 3 hodinami
Nejen vánoční linecké vykrajované cukroví
Kratule před 5 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 15 hodinami
Margot kuličky
Junys před 16 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 16 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 16 hodinami
Suroviny:
čočka,
cibule,
česnek,
mrkev,
celer řapíkatý,
tymián,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř,
petrželka,
olej olivový
Komentáře (4)