Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 683 kJ / 2 553 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,79 g |
| Tuky | 76,44 g |
| Vláknina | 27,00 g |
| Cholesterol | 1,11 g |
| Sodík | 3,95 g |
| Sůl | 1,14 g |
| Sacharidy | 369,45 g |
Postup přípravy
Po upečení stáhněte roládu z plechu a zarolujte ji. Krok 4: Zabalenou roládu nechte vychladnout i několik hodin a mezitím připravte krém.
Do mísy dejte tvaroh, zakysanou smetanu, vanilkový extrakt, moučkový cukr a od oka jsem přidala ještě nasekanou čokoládu. Všechny suroviny na krém důkladně promíchejte. Krok 5: Vychladlou roládu opatrně rozbalte, naneste na ni krém a rozetřete ho. Následně roládu zabalte, opatrně sundejte pečicí papír, roládu přeneste na tác a uložte ji do lednice.
Před servírování můžete roládu posypat moučkovým cukrem. Krok 6: Dýňové pyré:
Troubu jsem předehřála na 180 °C. Dýni jsem napříč přepůlila, vydlabala semínka a obě půlky položila rozříznutou částí na plech s pečicím papírem. Dýně bude upečená, jakmile půjde propíchnou vidlicí. Trvá to asi hodinu. Dýni po upečení nechte vychladnout.
Když dýně vychladla tak, abych ji udržela v ruce, vydlabala jsem dužinu, dala ji do robotu a rozmixovala dohladka. Připravila jsem si mísu s cedníkem a do něj vložila pyré. Vychladlé pyré s mísou jsem dala do lednice a nechala přes noc odkapat. Dejte pozor, cedník se nesmí dotýkat dna. Druhý den jsem odkapané pyré přendala do skleničky a zavíčkovala. V ledničce vám vydrží 2 dny, v mrazáku až 2 měsíce.
Zveřejněno 20. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňová roláda s tvarohovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3M14
Moje poznámka
Dýňová roláda s tvarohovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3M14
Nejnovější recepty
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční oplatky
Přidáno před 18 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 20 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 21 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klášterské řezy
Anickamanicka před 13 minutami
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 1 hodinou
Vánoční cukroví
fragolina před 7 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 11 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 12 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 12 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 13 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 13 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 13 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 13 hodinami
Suroviny:
cukr krupice,
pyré dýňové,
mouka hladká,
extrakt vanilkový,
koření dýňové,
soda jedlá,
vejce,
sůl,
tvaroh ve vaničce,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
extrakt vanilkový,
čokoláda,
koření nové koření,
koření hřebíček,
skořice mletá,
ořech muškátový,
zázvor mletý
Komentáře (2)
Gustavo Woltmann