Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 683 kJ / 2 553 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,79 g |
Tuky | 76,44 g |
Vláknina | 27,00 g |
Cholesterol | 1,11 g |
Sodík | 3,95 g |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 369,45 g |
Postup přípravy
Po upečení stáhněte roládu z plechu a zarolujte ji. Krok 4: Zabalenou roládu nechte vychladnout i několik hodin a mezitím připravte krém.
Do mísy dejte tvaroh, zakysanou smetanu, vanilkový extrakt, moučkový cukr a od oka jsem přidala ještě nasekanou čokoládu. Všechny suroviny na krém důkladně promíchejte. Krok 5: Vychladlou roládu opatrně rozbalte, naneste na ni krém a rozetřete ho. Následně roládu zabalte, opatrně sundejte pečicí papír, roládu přeneste na tác a uložte ji do lednice.
Před servírování můžete roládu posypat moučkovým cukrem. Krok 6: Dýňové pyré:
Troubu jsem předehřála na 180 °C. Dýni jsem napříč přepůlila, vydlabala semínka a obě půlky položila rozříznutou částí na plech s pečicím papírem. Dýně bude upečená, jakmile půjde propíchnou vidlicí. Trvá to asi hodinu. Dýni po upečení nechte vychladnout.
Když dýně vychladla tak, abych ji udržela v ruce, vydlabala jsem dužinu, dala ji do robotu a rozmixovala dohladka. Připravila jsem si mísu s cedníkem a do něj vložila pyré. Vychladlé pyré s mísou jsem dala do lednice a nechala přes noc odkapat. Dejte pozor, cedník se nesmí dotýkat dna. Druhý den jsem odkapané pyré přendala do skleničky a zavíčkovala. V ledničce vám vydrží 2 dny, v mrazáku až 2 měsíce.
Zveřejněno 20. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňová roláda s tvarohovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3M14
Moje poznámka
Dýňová roláda s tvarohovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3M14
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 13 hodinami
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbské rizoto z vepřové plece
Vlak0078 před 4 hodinami
Balkánský pekáček s kuřecím masem
Matea před 5 hodinami
Pečené vepřové plátky se sýrovým nádivkovým překvapením
Matea před 5 hodinami
Empanada (slaný koláč) s hovězím masem a sýrem
Antonausprag před 6 hodinami
Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy
vodakp před 6 hodinami
Segedínský guláš
BublinaF před 8 hodinami
Těsto na pizzu
Vladimir74VD před 9 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
-Petra- před 10 hodinami
Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí
Jan Nemec před 10 hodinami
Pečený bůček
Kristyna29 před 10 hodinami
Suroviny:
cukr krupice,
pyré dýňové,
mouka hladká,
extrakt vanilkový,
koření dýňové,
soda jedlá,
vejce,
sůl,
tvaroh ve vaničce,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
extrakt vanilkový,
čokoláda,
koření nové koření,
koření hřebíček,
skořice mletá,
ořech muškátový,
zázvor mletý
Komentáře (1)
Gustavo Woltmann