

Vydatná polévka s opečenými masovými knedlíčky
Suroviny 2 litry
- 2 barevné paprikové lusky (měla jsem červený a zelený)
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1/2 sklenice kyselého zelí
- 2-3 lžíce rajčatového protlaku
- 1 kostka zeleninového vývaru (nebo kuřecí)
- 1 malá lžička chilli
- olej
- sůl
- Knedlíčky:
- mleté maso (množství podle strávníků)
- 1 žloutek
- petrželka
- strouhanka
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájíme na polokroužky, česnek na plátky, lusky na kousky a zelí překrájet na drobnější. Do hrnce si dáme olej, na něj připravenou cibuli, česnek, zelí, lusky, rajčatový protlak, chilli a chvilinku podusíme, pak přidáme vodu, zeleninovou kostku a vaříme.
Mezi tím si namícháme hmotu na knedlíčky, mleté maso osolíme, opepříme, smícháme se žloutkem, nasekanou petrželku a strouhankou, aby vznikla hmota z níž vytváříme knedlíčky.
Na pánev dáme malinko oleje a tyto knedlíčky na něm opečeme, poté dáme do polévky a ještě tak 10-15 minut povaříme společně. Polévka je dost hustá, ale může se ještě zahustit instantní jíškou.
Poznámka od kuchařky
Polévku jsem četla dávno na nějakém portálu, mírně sem si jí vylepšila a dnes se k ní vrátila, chci se s vámi podělit o tuhle dobrotu, kterou doporučuji určitě vyzkoušet!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vydatná polévka s opečenými masovými knedlíčky
-
+15
-
Tak tahle vypadá zajímavě
-
Já vám všem děkuji, jsem ráda, že se vám polévka líbí, ale největší radost bude, až uvidím, jak jste jí uvařili
-
+12
-
Polévek není nikdy dost a tato bude jistě super
-
gurmánská
to chce vyzkoušet
+1
-
brzy vyzkouším
-
Jéé, Bibinko, to se mi teda sbíhají sliny! Tu bych si dala. . . A taky že u nás brzy bude.
+8
-
BIBI JEN DLE NÁZVU jsem tipovala,že to je tvůj receptík
vypadá úžasně
-
ta vypadá moc dobře
-
Súhlasím s Magdalenkou
a polievka vyzerá fakt mooooc dobre
Musím vyskúšať
-
Kde je zelí, to nemôže byť nedobré...