Suroviny
Porce: 16 kousků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 228 kJ / 5 552 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,30 g |
Tuky | 192,11 g |
Vláknina | 30,30 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 442 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 795,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do 1 l odměrky dáme rozdrobené droždí, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, 50 ml vlahého mléka, prošleháme, zakryjeme a necháme asi 10-15 minut nakynout. Do mísy dáme prosátou mouku smíchanou se solí, vzešlý kvásek, změklé sádlo a žloutky rozkvedlané v půlce vlahého mléka. Zaděláme těsto a zbylé mléko pomalu doléváme. Těsto zaděláváme tak dlouho, dokud se nelepí na stěny a vařečku. Přikryjeme a necháme asi 1 hod vykynout.
Krok 2: Na dva plechy dáme pečicí papír. Z vykynutého těsta uděláme bochánek, který rozdělíme na 16 stejných kousků. Z každého kousku uděláme kulatý bochánek. Bochánek rozválíme na podlouhlou placičku a pevně srolujeme. Rohlíky klademe na plech spojem dolů, aby se nerozevřely. Necháme je na plechu 20 minut nakynout. Po nakynutí je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí, kmínem a dáme péct do předem vyhřáté trouby asi 25 minut na 210°C dozlatova.
Zveřejněno 7. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Újezdecké rohlíky z polohrubé mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9V9z
Moje poznámka
Újezdecké rohlíky z polohrubé mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9V9z
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 1 hodinou
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 2 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 2 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 3 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 22 minutami
Dušená mrkev
Tajemnost před 1 hodinou
Poctivá květáková polévka
oligarda před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 1 hodinou
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
KytkaS před 2 hodinami
Dýňová polévka
BublinaF před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Gothaj před 2 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Janiina před 2 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
žloutek,
cukr moučkový,
mléko plnotučné,
sádlo,
vejce,
kmín celý
Komentáře (10)