Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Semínkové bagety II

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Porce: 3 velké bagety

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 511 kJ /
2 273 kcal
Bílkoviny69,43 g
Tuky31,18 g
Vláknina28,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,45 g
Sůl16,09 g
Sacharidy414,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Buď v domácí pekárně nebo jiným způsobem a necháme ho vykynout. Pokud budeme dělat v domácí pekárně, tak jako první do nádoby dáme vlažnou vodu, pak proseté mouky smíchané dohromady i se solí a nahoru pak cukr a rozdrobené čerstvé droždí. Zvolíme program Těsto. Krok 2: Vykynuté těsto dáme na lehce pomoučený vál, rozdělíme na tři stejné díly. Každý díl zpracujeme do bochánku a následně vyválíme do tvaru delší podlouhlé bagety. Povrch lehce orosíme rozprašovačem vlažnou vodou, posypeme směsí semínek a ještě válíme, snažíme se semínka do těsta "zamačkat". Délku baget zvolíme dle délky pečícího plechu. Pak je na plech uložíme, buď na teflonovou fólii nebo papír na pečení. Přikryjeme utěrkou a necháme je vykynout. Krok 3: Vykynuté bagety ještě můžeme jednou lehce orosit vlažnou vodou a vložíme je do trouby předehřáté na 220°C. Pečeme zhruba 20 minut, tento čas je pouze orientační. Po upečení bagety odložíme na mřížku a necháme vychladnout.

Zveřejněno 17. 11. 2020

Poznámka autorky Merylas

Jak na kynuté těsto:https://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyro...

Semínka na povrchu drží lépe, než kdybychom bagety jen potřeli vodou a semínky posypali. Ale zase ještě lépe by držely, pokud bychom vykynuté bagety potřeli rozšlehaným vejcem a posypali. Někdo nechce vejce používat, tak to je něco mezi tím. :-)

V těstě je i trochu žitné chlebové mouky, tak jsou bagety zase chuťově trochu jiné, než jen z pšeničné mouky.

A samozřejmě, že místo tří větších baget se může udělat více menších.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Semínkové bagety II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Semínkové bagety II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A019

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

NADEI: Já děkuji za zprávu a hezké foto, jsem moc ráda, že recept nezklamal. :-K

Došlo pečivo, volba byla jasná :-) trošku semínek jsem ala i do těsta, teď se už jen zakousnout. Díky za skvělý recept :yes:

cathleen: Díky.:-* A je vidět, že to už máš "vymakané". :-) Není se co divit. :-) Utěrka je dobrý nápad.:yes::-K

No ty jsou parádní :yes::yes: Také peču něco podobného - bagety poválím po nové utěrce, kterou jsem namočila, vyždímala a položila na tác, pak jsou vlhké ze všech stran. No a potom je oválím i v semínkách a teprve dám kynout ;-)

Suroviny:
mouka hladká, mouka hladká celozrnná, mouka žitná chlebová, sůl, cukr krupice, droždí čerstvé, slunečnice loupaná

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu