Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 187 kJ / 3 391 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,09 g |
Tuky | 149,29 g |
Vláknina | 38,64 g |
Cholesterol | 473 mg |
Sodík | 1,60 g |
Sůl | 3,87 g |
Sacharidy | 381,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostky. Tvrdý sýr (parmazán, gran padano) nastrouháme na jemno.
Krok 2: Na másle osmahneme cibuli s česnekem. Musí jenom zesklovatět, nesmí být hnědá a česnek se nesmí připálit. Potom přidáme rýži a necháme ji zhruba 1 - 2 minuty za stálého míchání obalit máslem (nejraději používám basmati z vietnamské tržnice).
Krok 3: Jakmile je rýže obalená tukem, tak přilijeme víno, necháme ho vsáknout do rýže a částečně odpařit. Když se víno vsákne, tak přidáme houby a šufánek (naběračku) zeleninového vývaru, který postupně po vsáknutí do rýže přidáváme a na mírném ohni necháme, aby se rýže uvařila. Poté rizoto osolíme a opepříme.
Krok 4: Jakmile máme dochuceno a rýže je měkká, tak odstavíme, vypneme hořák, přidáme asi 50 g másla, posekanou petržel a část nastrouhaného sýra. Zbytek sýra necháme na posypání. Petržel může být i sušená (ale není to ono). Vše promícháme a můžeme podávat.
Zveřejněno 28. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbové rizoto od Habrďáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v0Zr
Moje poznámka
Houbové rizoto od Habrďáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v0Zr
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 5 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 5 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 6 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 9 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 9 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 3 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 5 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 5 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 5 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 6 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 7 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 7 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 7 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 7 hodinami
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 7 hodinami
Tématické fráze:
vietnamské rizoto,
vietnamske rizoto recept,
rizoto z kováře,
rizoto se sušených hřibů
Suroviny:
houby,
sýr tvrdý,
petrželka,
víno bílé,
máslo,
rýže,
vývar zeleninový,
česnek,
cibule,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (7)
A příprava ze sušených hřibů - jen namočit, nebo namočit a podusit?
Ale - hezký recept