Smrže jednoduše na másle

Houby Doba přípravy: 20 minut 43 názorů

Houby Doba přípravy: 20 minut 43 názorů

Suroviny 1 porce

6-8 smržů střední velikosti, překrojených napůl
máslo 1 lžíce
sůl
pepř čerstvě mletý
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Houby vhodíme na pánev s rozpuštěným máslem, osolíme, opepříme.

  2. Mícháme, houby pustí vodu, která se opět vypaří a ještě je trochu opečeme. Celková doba přípravy cca 15 minut.

  3. Před dokončením přidáme zelenou petrželku a ještě prohřejeme. Podáváme s chlebem.

Poznámka od kuchařky

Je mi jasné, že surovina je poněkud hůře dostupná, ale musela jsem se podělit. Houby jsem našla dnes na procházce, jsem z toho vedle ještě teď. Jsem houbařka vášnivá až fanatická, ale smrže jsem dosud znala jen z obrázků.

Přemýšlela jsem, jak je jednoduše připravit, aby se chuť nepřebila, zvolila jsem tento způsob a potom stejný nebo velmi podobný objevila na několika kuchařských webech.

Musím připsat, že to bylo jedno z nejlepších jídel, která jsem z hub jedla.

Komentáře k receptu Smrže jednoduše na másle

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Smrze zde:

    http://aukro.cz/smrz-suseny-na-slunci-kanada-2015-30g-4-porce-i5518145312.html

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Pro vsechny kteri shaneji kvalitni smrze. Jsou v prodeji na aukru!

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss(autor receptu)

    Lentilka: Tak doufám, že ti budou chutnat. ;-):-p
    Není čeho se bát, v každém atlasu hub jsou popsané jako vynikající jedlé houby, navíc se nedají s ničím nebezpečným splést. Ale to jim asi stejně těžko vysvětlíš, alespoň neubyde. ;-):-D:-D

    Odpovědět

  • Lentilka Lentilka

    V loni jsme dodělali zahradu, dali mulč. kůru a zasadili jehličnany. Letos na jaře koukám a houbičky pod stromky. Krásné smrže. Některé jsem nechala, aby se vysemenily a jinak zítra budu poprvé dělat. Tak budou podle tohoto receptu. Těším se, budem je baštit poprvé. Tedy jen já, ostatní se bojí otravy.;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss(autor receptu)

    Bibinka: Děkuju, bezva.:-K:-))
    Dnes jsem shodou okolností debatovala o smržích i v práci a se svým dvorním automechanikem a jeho bráchou. Byli na Slovensku (nevím kde) a viděli jich tam spoustu, ovšem v chráněné oblasti, tak se báli sbírat.

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Tak to mne opravdu mrzí, co se dá dělat.;-( Jen mi neříkejte zaregistrovat.To zatím nehrozí.:-):-D Ale je to škoda.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Porada:Porado, fotka ti sem vložit nejde, protože jsai nezaregistrovaný-musel by ses zaregistrovat;-)

    Alexiss: Alexis, to si představ, že já našla úplnou náhodou 2 smrže přímo na zahradě a vůbec nevíme, že nám tu rostou, dávám ti jejich fotku.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Porada:Porado, ta fotka ti nejde vložit, protože nejsi zaregistrovaný;-)

    Alexiss:našla jsem 2 smrže náhodou přímo na zahradě

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss(autor receptu)

    Porada: Tak to mě taky, snažte se. ;-):-)

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Jen mne mrzí,že mi nejde přidat foto.;-)

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss(autor receptu)

    Porada: To mne moc těší, děkuji. V podstatě jsem moc nečekala, že recept někdo zrealizuje. :-8:-)):-))

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Tak dnes jsem nasbíral smrže v jižních Čechách a použil Váš recept s malou změnou,dal jsem je na světlou topinku. Vynikající, díky za rcp.:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss(autor receptu)

    1974andrea: Co se týká zachování chuti, asi jedině sušení, ale to se mi moc nedaří, ani nemám kde. Takto zamražené houby používáme na všechno (omáčky, polévky, smaženice) a velký rozdíl proti čerstvým nepozoruji.
    Za recept budu jasně ráda. :-))
    Kdybys bydlela blíž, mohla bys ochutnat. :-p;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Alexiss:Když mně přijde, že když se ty houby podusí, už to prostě nemá tu chuť čerstvé houby, já si nemůžu pomoct. Ale spousta lidí to tak dělá, nic proti a s tím místem, to máš pravdu. Měla jsem tu někde recept se smrži, zítra se ti po něm mrknu, jestli chceš, já je mít letos rozhodně nebudu:-(;-)

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss(autor receptu)

    1974andrea: Šmarjá, nikdy houby na mražení nevařím ve vodě, mám systém léty ověřený. Pouze osolím a vydusím vodu, někdy na kapce tuku. Všechno dobré tam zůstane a je to mnohem lepší, než mrazit syrové houby. Navíc déle vydrží a zaberou méně místa v mrazáku. :yes::yes::yes:;-):-p

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: smrž smrž recepty smrz recept houba smrž smrž pražský recepty smrž obecný recepty recept smrž smrž pražský houba smrž recepty recepty smrž kde rostou smrže smrž houba smaženice ze smržů recepty na úpravu smržů smrž houba recept smrž příprava smrz-recepty priprava smržů houba smrž recept úprava smržů