Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smrže jednoduše na másle

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min

20 min (20 min příprava)

5. 5. 2013 21:23

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie311 kJ / 74 kcal
Bílkoviny0,07 g
Tuky8,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,08 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je mi jasné, že surovina je poněkud hůře dostupná, ale musela jsem se podělit. Houby jsem našla dnes na procházce, jsem z toho vedle ještě teď. Jsem houbařka vášnivá až fanatická, ale smrže jsem dosud znala jen z obrázků.

Přemýšlela jsem, jak je jednoduše připravit, aby se chuť nepřebila, zvolila jsem tento způsob a potom stejný nebo velmi podobný objevila na několika kuchařských webech.

Musím připsat, že to bylo jedno z nejlepších jídel, která jsem z hub jedla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Honza

6. 7. 2015 19:21

Honza

6. 7. 2015 19:17

Pro vsechny kteri shaneji kvalitni smrze. Jsou v prodeji na aukru!

Alexiss Alexiss

15. 5. 2013 20:00

Lentilka: Tak doufám, že ti budou chutnat. ;-):-p
Není čeho se bát, v každém atlasu hub jsou popsané jako vynikající jedlé houby, navíc se nedají s ničím nebezpečným splést. Ale to jim asi stejně těžko vysvětlíš, alespoň neubyde. ;-):-D:-D

Lentilka

15. 5. 2013 10:54

V loni jsme dodělali zahradu, dali mulč. kůru a zasadili jehličnany. Letos na jaře koukám a houbičky pod stromky. Krásné smrže. Některé jsem nechala, aby se vysemenily a jinak zítra budu poprvé dělat. Tak budou podle tohoto receptu. Těším se, budem je baštit poprvé. Tedy jen já, ostatní se bojí otravy.;-):yes::yes:

Alexiss Alexiss

10. 5. 2013 21:14

Bibinka: Děkuju, bezva.:-K:-))
Dnes jsem shodou okolností debatovala o smržích i v práci a se svým dvorním automechanikem a jeho bráchou. Byli na Slovensku (nevím kde) a viděli jich tam spoustu, ovšem v chráněné oblasti, tak se báli sbírat.

Porada

10. 5. 2013 20:13

Tak to mne opravdu mrzí, co se dá dělat.;-( Jen mi neříkejte zaregistrovat.To zatím nehrozí.:-):-D Ale je to škoda.

Bibinka Bibinka

10. 5. 2013 20:11

Porada:Porado, fotka ti sem vložit nejde, protože jsai nezaregistrovaný-musel by ses zaregistrovat;-)

Alexiss: Alexis, to si představ, že já našla úplnou náhodou 2 smrže přímo na zahradě a vůbec nevíme, že nám tu rostou, dávám ti jejich fotku.

Bibinka Bibinka

10. 5. 2013 20:05

Porada:Porado, ta fotka ti nejde vložit, protože nejsi zaregistrovaný;-)

Alexiss:našla jsem 2 smrže náhodou přímo na zahradě

Alexiss Alexiss

10. 5. 2013 20:00

Porada: Tak to mě taky, snažte se. ;-):-)

Porada

10. 5. 2013 19:56

Jen mne mrzí,že mi nejde přidat foto.;-)

Alexiss Alexiss

10. 5. 2013 19:38

Porada: To mne moc těší, děkuji. V podstatě jsem moc nečekala, že recept někdo zrealizuje. :-8:-)):-))

Porada

10. 5. 2013 19:21

Tak dnes jsem nasbíral smrže v jižních Čechách a použil Váš recept s malou změnou,dal jsem je na světlou topinku. Vynikající, díky za rcp.:-p:-p:yes:

Alexiss Alexiss

9. 5. 2013 20:03

1974andrea: Co se týká zachování chuti, asi jedině sušení, ale to se mi moc nedaří, ani nemám kde. Takto zamražené houby používáme na všechno (omáčky, polévky, smaženice) a velký rozdíl proti čerstvým nepozoruji.
Za recept budu jasně ráda. :-))
Kdybys bydlela blíž, mohla bys ochutnat. :-p;-)

1974andrea 1974andrea

9. 5. 2013 19:54

Alexiss:Když mně přijde, že když se ty houby podusí, už to prostě nemá tu chuť čerstvé houby, já si nemůžu pomoct. Ale spousta lidí to tak dělá, nic proti a s tím místem, to máš pravdu. Měla jsem tu někde recept se smrži, zítra se ti po něm mrknu, jestli chceš, já je mít letos rozhodně nebudu:-(;-)

Alexiss Alexiss

9. 5. 2013 19:32

1974andrea: Šmarjá, nikdy houby na mražení nevařím ve vodě, mám systém léty ověřený. Pouze osolím a vydusím vodu, někdy na kapce tuku. Všechno dobré tam zůstane a je to mnohem lepší, než mrazit syrové houby. Navíc déle vydrží a zaberou méně místa v mrazáku. :yes::yes::yes:;-):-p

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: smrž smrž recepty smrz recept houba smrž smrž pražský recepty smrž obecný recepty recept smrž smrž pražský houba smrž recepty recepty smrž kde rostou smrže smrž houba smaženice ze smržů recepty na úpravu smržů smrž houba recept smrž příprava smrz-recepty priprava smržů houba smrž recept úprava smržů

Suroviny: houba smrž, máslo, sůl, pepř, petrželka

TopRecepty.cz

Smrže jednoduše na másle

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rqq4