Pražená cizrna
Pokud pečenou cizrnu nepoužijeme do polévky, nebo jako přílohu, můžeme jí vyzkoušet konzumovat jen tak. Má velmi příjemnou sladko-oříškovou chuť. A třeba na večerní sešlost, oslavu, nebo k televizi je to moc dobré a zdravé mlsání.
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pražená cizrna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2JqK
Moje poznámka
Pražená cizrna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2JqK
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 16 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 20 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno 4. 5. 2025 04:49
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno 4. 5. 2025 04:34
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkový kuřecí guláš
Robo9 před 17 minutami
Výborné lasagne
Nela20 před 23 minutami
Rizoto z vepřové konzervy
BubakJura před 35 minutami
Pečená vepřová plec s cibulovou omáčkou
essinKa před 39 minutami
Netradiční pečená krkovička
M_J_aeden před 49 minutami
Univerzální kynuté těsto sladké
hskarecka před 52 minutami
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
Babidasa před 2 hodinami
Karbanátky z vařeného kuřecího masa
Markeeta před 2 hodinami
Jednoduché kuřecí maso se žampiony
Dagemar před 2 hodinami
Masové kuličky s fazolemi
Vali1 před 4 hodinami
Tématické fráze:
cizrna recepty,
cizrna recept,
cizrna na sladko,
cizrna v receptech,
opražená cizrna,
jak se vaří cizrna,
cizrna,
jak dlouho se vaří cizrna,
recepty z cizrny,
recept na cizrnu,
top recepty cizrna,
cizrna k televizi,
cizrna recepty na sladko,
cizrna top recepty,
recept cizrna,
cizrna oprazena,
recepty na cizrnu,
cizrna s kořením,
cizrna upražená,
recept z cizrny
Suroviny:
cizrna,
olej olivový,
sůl,
římský kmín mletý
Komentáře (19)
To je opravdu chytré, ale mě by to vadilo, protože zmražením uvařené cizrny se naruší struktura jejích kvalitních sacharidů a bílkovin (obsahuje vodu, ta se rozpíná a narušuje strukturu), takže to bych asi volila jen v tom nejhorším případě, ale je pravda, že se vaří dosti dlouho, ale já si jí namočím vždy minimálně dvanáct hodin dopředu, většinou i více a pak ji vařím na minimum plamene pod pokličkou a v klidu si u toho pracuju na PC, nebo uklízím po bytě. Rychle to uteče a pak už se věnuju jen její dopřípravě, nejlepší recept zatím je pro nás recept odsud a to http://www.toprecepty.cz/recept/24281-bramborove-k... a já ho obohacuju o bylinky (např. koriandr) a mám jako samostatné jídlo bez rýže, jsou tam přeci brambory.
ArmDra: Jsem rada, ze jste si pochutnali..