Krémešníčky
Křehké krémešníčky z listového těsta, s lahodným krémem a šlehačkou, budou hitem u nedělní poobědové kávy. V ústech se lehce rozplynou a zbyde po nich jen příjemná vanilková chuť.
Suroviny pro 1 plech
32 ks
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 480 kJ / 1 549 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,20 g |
| Tuky | 45,60 g |
| Vláknina | 1,20 g |
| Cholesterol | 1,10 g |
| Sodík | 1,20 g |
| Sůl | 2,84 g |
| Sacharidy | 214,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémešníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Myrm
Moje poznámka
Krémešníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Myrm
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 22 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 22 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 14 minutami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 44 minutami
Vrstvený salát
Haname před 2 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 3 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 6 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 6 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 6 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 6 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 7 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 7 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
vejce,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
vejce,
sůl,
smetana ke šlehání,
ztužovač,
cukr moučkový
Komentáře (25)
https://www.toprecepty.cz/recept/41755-nepecene-re...
Maruško a tvé krémešníčky vypadají velice lákavě.
Veronika.Hrozna:
Tož až ten krém uděláte, tož se ozvěte
Zítra jsem chtěl zkusit pudink se ZASTUDENA šlehaným sněhem, tož počkám...
Na druhou stranu, 3 bílky (+ 3 žloutky které taky zahušťují) na 3 pudinky není zas až tak moc
Na třetí stranu by asi stačily i bílky nešlehané, ale protože se špatně pojí s pudinkem, tak dost možná i proto ten sníh
Ááá nééébo, když se sníh vmíchá do horkého krému tak se srazí, ale není to ani vidět
(U nás v rodine viac frčí medový krémeš beztak.
Někdy, hlavně když bylo potřeba hodně kousků, se místo šlehačky dával na pudinkový krém vařený sníh z bílků. A to bylo nejčastěji.
Máš to krásne!
To bych mohla zvládnout i já
Jsem zvědavá na ten sníh v horkém pudinku , ještě jsem to nikdy nedělala a ani neslyšela , ale nemám nejmenších pochyb, Vaše recepty , které jsem vyzkoušela , byly vždycky