Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 026 kJ / 3 591 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 159,83 g |
Tuky | 327,03 g |
Vláknina | 3,33 g |
Cholesterol | 506 mg |
Sodík | 120,65 g |
Sůl | 301,10 g |
Sacharidy | 1,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme sůl, pepř, cukr a česnek. Bůček omyjeme a dobře osušíme. Připravíme vhodnou dózu nebo pekáček (přibližně velikosti masa).
Krok 2: Potravinářskou fólii roztáhneme do dózy a bůček pořádně zasolíme ze všech stran. Zabalíme pevně do folie a zatížíme. Uložíme do chladna kolem 4 st. na 5-6 dní.
Krok 3: Poté ho vytáhneme a necháme 1/2 hodiny v pokojové teplotě. Rozbalíme a opláchneme ve vodě. V hrnci přivedeme vodu s cibulí a kořením (bez soli) k varu.
Krok 4: Přidáme bůček a vaříme prvních pět minut naplno. Pak teplotu snížíme na minimum a necháme pomalu probublávat asi 1,5-2 hodinky. Maso musí být úplně měkké.
Krok 5: Po uvaření ho necháme ve vývaru lehce zchladnout, vytáhneme a necháme krátce oschnout. Obalíme v paprice, zabalíme do alobalu a necháme vychladit.
Krok 6: Ihned po ztuhnutí se maso může podávat. Můžeme ho před obalením nakrájet na dva menší kousky, ale může zůstat i vcelku. Podáváme jako studené pohoštění.
Zveřejněno 18. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vařený bůček předem nasucho naložený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nvK5
Moje poznámka
Vařený bůček předem nasucho naložený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nvK5
Nejnovější recepty
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 18 minutami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 13 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 16 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 6 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 9 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 9 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 10 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 12 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 12 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 13 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 13 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 13 hodinami
Suroviny:
bůček bez kosti,
sůl,
cukr,
česnek sušený,
pepř mletý,
paprika,
koření nové koření,
cibule
Komentáře (6)