Jablečné štrúdle
Vynikající domácí jablečný štrúdl ocení nejen každý člen rodiny, ale i milá návštěva. Vláčné máslové těsto s tvarohem je rychle připravené a skvěle se s ním pracuje. Dokonale ochucená jablečná náplň a vůně másla a rumu vás rychle přinutí sáhnout po dalším kousku.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 110 kJ / 4 807 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,88 g |
Tuky | 189,93 g |
Vláknina | 49,63 g |
Cholesterol | 784 mg |
Sodík | 869 mg |
Sůl | 1,68 g |
Sacharidy | 626,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme mouku, kypřicí prášek se špetkou soli a vyhloubíme důlek. Do důlku vložíme tvaroh, vejce, cukr a ocet. Změklé máslo rozložíme kolem dokola. Rukama zpracujeme hladké pružné těsto a uložíme na 1 hodinu do ledničky.
Krok 2: Strouhanku opražíme na másle dozlatova a necháme vychladnout. Jablka nakrájíme na tenké plátky, promícháme s máslovou strouhankou, škrobem, skořicí, cukrem, citrónovou šťávou a rumem.
Krok 3: Odpočinuté těsto rozdělíme na dva díly. Každý rozválíme na obdélník, čím tenčí, tím lepší. Na každý plát rozprostřeme polovinu náplně. Boční kraje přehneme dovnitř, aby nám neutíkala náplň. Zavineme štrúdl, opatrně přendáme na plech s pečicím papírem.
Krok 4: Pečeme přibližně 40 minut při 180 °C. Ihned po upečení potřeme rozpuštěným máslem s rumem. Necháme vychladnout a pocukrujeme. Podáváme nejlépe se zmrzlinou, já miluji s vlašskými ořechy.
Zveřejněno 27. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečné štrúdle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4NNx
Moje poznámka
Jablečné štrúdle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4NNx
Nejnovější recepty
Převalovaná meruňková buchta podle Ivety Fabešové
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a květáková kaše (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Brambůrky z mikrovlnky
Přidáno před 15 hodinami
Letní plněné cukety
Přidáno před 18 hodinami
Švestková zavařenina s čokoládou Margot
Přidáno před 22 hodinami
Filety z pražmy královské se salátem z červené čočky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený sýrový květák
wimra před 1 hodinou
Rajčatový salát II.
radbastim před 2 hodinami
Vepřové nudličky v divoké omáčce
Jan Nemec před 9 hodinami
Marinovaná krkovice s brambory na šlehačce
Ketynna před 10 hodinami
Zapékané bramborové pikantule
Lucie1001 před 11 hodinami
Cukeťák
Hejhulka007 před 12 hodinami
Mrkvový koláč se švestkami
dalif před 13 hodinami
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Aleister před 13 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
tvaroh ve vaničce,
vejce,
cukr,
ocet,
kypřící prášek,
jablko,
strouhanka,
máslo,
škrob kukuřičný,
cukr vanilkový,
rum,
šťáva citronová,
skořice,
máslo,
rum
Komentáře (7)