Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 651 kJ / 634 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,86 g |
Tuky | 23,61 g |
Vláknina | 27,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 354 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 82,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji osmahneme cibule, nastrouháme celer (já ho strouhala nahrubo), najemno mrkev. Papriku nakrájíme na malé kostičky.
Krok 2: Vše přidáme k cibuli, chvilku restujeme. Zalijeme 2 litry vody či zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu. Přidáme na hranolky nakrájené brambory. Osolíme, vaříme cca 15 minut.
Krok 3: Až budou brambory měkké, přidáme 4 lžíce protlaku, kopr, petrželku. Necháme přejít varem. Ochutíme cukrem, citronovou šťávou a dosolíme.
Zveřejněno 5. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerová bulharská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZPAw
Moje poznámka
Celerová bulharská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZPAw
Nejnovější recepty
Domácí meduňkový sirup
Přidáno před 33 minutami
Jahodová palačinková roláda
Přidáno před 33 minutami
Kuřecí špenátová roláda s tarhoňou
Přidáno před 12 hodinami
Krémová tarhoňa s tuňákem a cottage sýrem
Přidáno před 23 hodinami
Jahodové cheesecake řezy
Přidáno 10. 6. 2025 07:02
Bezlepkové ovocné knedlíky
Přidáno 9. 6. 2025 17:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kanellbular - skořicové šneky
Irča99 před 49 sekundami
Pomazánka z pečeného bůčku
Ljenka před 34 minutami
Krtkův dort na plechu
Sopot-Nice před 2 hodinami
Tvarůžky s Hermelínem v oleji
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřová krkovice s gulášovou šťávou
Aknytsirk před 11 hodinami
Jahodový džem
danakejklickova88 před 12 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Ryskova7 před 12 hodinami
Koprová omáčka
Obcasna_kucharka před 14 hodinami
Rychlé tvarohové knedlíky
Edibara před 16 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Michaelka93 před 19 hodinami
Suroviny:
olej,
cibule,
celer,
mrkev,
paprika čerstvá zelená,
brambory,
sůl,
protlak rajčatový,
petrželka,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (6)
Svatoján je i moje oblíbená inspirace.