Celerová bulharská polévka

Suroviny

2 lžíce oleje
2 cibule
300 g celeru
1 mrkev
1 zelená paprika
3 brambory
sůl
4 lžíce rajčatového protlaku
svazek kopru a petrželky
1 lžíce cukru
2 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme cibule, nastrouháme celer (já ho strouhala nahrubo), najemno mrkev. Papriku nakrájíme na malé kostičky.

  2. Vše přidáme k cibuli, chvilku restujeme. Zalijeme 2 litry vody či zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu. Přidáme na hranolky nakrájené brambory. Osolíme, vaříme cca 15 minut.

  3. Až budou brambory měkké, přidáme 4 lžíce protlaku, kopr, petrželku. Necháme přejít varem. Ochutíme cukrem, citronovou šťávou a dosolíme.

Poznámka od kuchařky

Receptem jsem se inspirovala v kuchařce ze Svatojánu.

Komentáře k receptu Celerová bulharská polévka