Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kroupy se slaninou à la omeleta

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 508 kJ /
1 795 kcal
Bílkoviny9,91 g
Tuky189,24 g
Vláknina6,65 g
Cholesterol 158 mg
Sodík 3,61 g
Sůl9,00 g
Sacharidy11,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na lžíci sádla osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přidáme na kostičky pokrájenou anglickou slaninu a ještě krátce smažíme. Ke konci přidáme rozvonět česnek, kterým nešetříme, přisypeme předem uvařené, scezené kroupy, osolíme, opepříme a necháme za občasného promíchání prohřát. Krok 2: Směs rovnoměrně rozprostřeme v pánvi a zalijeme mírně osolenými rozšlehanými vejci. Na mírnějším ohni necháme vejce srazit. Pokud máme vyšší vrstvu, která by se hůře propékala, přiklopíme pánev pokličkou a zvolna dosmažíme. Krok 3: Kroupovou "omeletu" překlopíme na talíř, rozdělíme a podáváme s dušeným či kysaným zelím, zeleninovým salátem, kompotem...
Je výborná i vychladlá.

Zveřejněno 9. 2. 2021

Poznámka autora recepty73

Pokud chceme, můžeme udělat v menší pánvi na dvakrát a každý bude mít svojí kroupovou omeletu, o kterou se nemusí dělit... :-)

Určitě by se dalo s receptem hodně improvizovat a jelikož je žádáno opakování, zkusím ještě další "verzi, která mi už běží hlavou...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BkDN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BkDN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

magdalenka: ...děkuji za milý komentář:-K:-K:-K ...ano, vlastní tvorba, kdyby ne, přiznal bych barvu - zdroj;-):-8 ...též vařím kroupy do foroty:yes:

Aký krásny a jednoduchý recept! Je mi veľmi sympatický. :-8 Len škoda, že nemám slaninu, krúpy (uvarené) mám v mrazničke. Prosím, je to "vlastná tvorba", prípadne krajový recept?

Suroviny:
slanina anglická, sůl, pepř mletý, sádlo, česnek, cibule,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu