Postup přípravy
Krok 1: Plátky chleba přepůlíme a na rozpáleném sádle či oleji osmažíme dozlatova. Odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Oloupaný křen nastrouháme na jemném struhadle.
Krok 2: Vejce připravíme tak, že v hrnci s vroucí osolenou vodou se lžící octa uděláme lžící vodní vír, do kterého vklepneme vejce. Pomoci nám může i pomalé vklouznutí vajíčka do vroucí vody z naběračky. Pak vypneme plamen a vejce ve vodě necháme 2-3 minuty "dojít". Pak opatrně vejce z vody vyndáme a je to.
Krok 3: Druhý způsob přípravy vajec je takový, že nařežeme potravinářskou fólii na čtverce, které ve středu namažeme olejem nebo rozpuštěným máslem. Folii dáme přes malý hrníček nebo skleničku, kde utvoříme důlek, do kterého vejce vyklepneme, osolíme a klidně i opepříme nebo přidáme špetku papriky. Strany folie stáhneme k sobě a vejce tak dáme do jakéhosi ranečku. Vršek ranečku zakroutíme a pro jistotu zavážeme, aby se při vaření fólie nerozvolnila.
Takto připravíme tolik vajec, kolik jich budeme chtít vařit. Do hrnce s vroucí vodou ranečky naházíme a od bodu varu necháme pomalu vařit cca 3 minuty. Pak ranečky vyndáme, odstřiháme fólii pod uzlíky a opatrně vyndáme vajíčka z fólie ven. Krok 4: Na osmažené chleby nasypeme trochu čerstvě strouhaného křenu, položíme vejce a opět ještě dle chuti zasypeme křenem. Pokud jste doma rozmlsaní jako my, dáme nejprve na osmaženou horkou topinku plátek sýru, na něj plátek osmažené slaniny nebo šunky (to už není pochopitelně bezmasý pokrm)..., dále křen, vejce a ještě křen. Krok 5: Podáváme nejlépe s vychlazeným zrzavým mokem, ale i bez něj budou ze stolu mizet jedna po druhé. A nezapomeňte na ubrousky, budou potřeba...
Takto připravíme tolik vajec, kolik jich budeme chtít vařit. Do hrnce s vroucí vodou ranečky naházíme a od bodu varu necháme pomalu vařit cca 3 minuty. Pak ranečky vyndáme, odstřiháme fólii pod uzlíky a opatrně vyndáme vajíčka z fólie ven. Krok 4: Na osmažené chleby nasypeme trochu čerstvě strouhaného křenu, položíme vejce a opět ještě dle chuti zasypeme křenem. Pokud jste doma rozmlsaní jako my, dáme nejprve na osmaženou horkou topinku plátek sýru, na něj plátek osmažené slaniny nebo šunky (to už není pochopitelně bezmasý pokrm)..., dále křen, vejce a ještě křen. Krok 5: Podáváme nejlépe s vychlazeným zrzavým mokem, ale i bez něj budou ze stolu mizet jedna po druhé. A nezapomeňte na ubrousky, budou potřeba...
Zveřejněno 20. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křenové topinky s vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lowV
Moje poznámka
Křenové topinky s vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lowV
Nejnovější recepty
Minimuffinky
Přidáno před 2 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 7 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kulajda se sušenými houbami
Moanka před 1 minutou
Pečená bylinková vepřová kýta
Tomas_K před 1 hodinou
Sváteční maková bábovka
Eri86 před 1 hodinou
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 2 hodinami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 2 hodinami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 2 hodinami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 3 hodinami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 3 hodinami
Ovocný jogurťák
danila před 4 hodinami
Tématické fráze:
pokrmy z křenu,
křenové pokrmy,
topinky
Suroviny:
chléb,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
křen,
olej,
šunka od kosti,
sýr plátkový
Komentáře (5)