Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 572 kJ / 137 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,50 g |
Tuky | 0,18 g |
Vláknina | 3,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 28,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce si dáme vařit zelí, ponořené ve vodě, přidáme kuličky pepře, bokový list, trochu soli, nové koření a vaříme do změknutí zelí, cca 15 minut, přilijeme smetanu a mléko.
Krok 2: Zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce. Převaříme.
Krok 3: Přihodím nakrájené houby a klobásu, majoránku (u nás doma se majoránkou nešetří) a necháme provařit.
Krok 4: Podle chuti osladíme, nebo naopak přidáme ocet - jak kdo rád.
Zveřejněno 23. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kyselica
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v23m
Moje poznámka
Kyselica
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v23m
Nejnovější recepty
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 7 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno před 13 hodinami
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno před 14 hodinami
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno 31. 7. 2025 13:11:14
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno 31. 7. 2025 13:01:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté povidlové koláče s drobenkou
Eva80 před 25 minutami
Rychlá meruňková buchta
Denade před 52 minutami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
Kocinka před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
Sbotka před 3 hodinami
Jahodová zmrzlina
Sefiragold před 4 hodinami
Cuketový perník
Dodo86 před 4 hodinami
Cuketová buchta s tvarohem
jitulinek.s1 před 5 hodinami
Buchta s chutí koláče
knihomolka před 5 hodinami
Cuketový perník
sarkasj@seznam.cz před 6 hodinami
Tématické fráze:
kyselica,
kyselica recept,
kyselice,
vanočni kyselica,
slovenská kyselica,
recept kyselica,
slovenská kyselica recept,
polevka kyselica,
kyselica polévka,
kyselice recept,
recepty kyselica,
kiselice,
recept kyselice,
nejlepší kyselica,
houbová kyselica,
kysalica,
kyselica polévka valašská,
kyslica,
recept na kyselicu,
kyselica recepty
Suroviny:
zelí kysané,
klobása,
houba hřib,
sůl,
pepř,
bobkový list,
koření nové koření,
majoránka,
mouka,
mléko,
smetana,
brambory
Komentáře (17)
No, možná přijdu o životní zážitek, ale nevyzkouším!
Podle známého "Podporujte svého šerifa" jsem u zelináře koupil kysané zelí... Při zmínce co budu vařit, pán nahodil ksicht určitě kyselejší než to zelisko
Doma mám pouze nakládané žampiony (jsou výýýborné
Korunu všemu nasadila paní casinová: Při zmínce co budu vařit, tak zezelenala (před 22:00 komentář nelze publikovat a na gastrofóru už vůbec ne)
Tož tak
Je to sice taková Babi.ovina, ale pochutnali jste si patrně právě proto, že jste udělala úkrok stranou s těmi sušenými houbami
Přijde mi, že v polévce jsou sušené houby vs. nakládané houby jako nebe a dudy
***
V týdnu (snad) stihnu vyzkoušet podle tohoto rcp
Kdysi mi kolegyně napsala: "Nemusím přece zkoušet každou pitomost která se tu objeví..."
No, neříkám tak ani tak leč obávám se, že na její slova dojde