Kyselica z Otrokovic

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Polévky 7 názorů

Suroviny

4 větší brambory
(počet brambor a zelí - podle množství osob)
sůl
pepř
1 zeleninový bujon
celý kmín
1 kysané okapané a pokrájené zelí
200 - 300 g uzené slaniny (nebo uvařeného uzeného masa)
1 smetana na vaření 12%
mouka na zahuštění
hrst sušených hub (namočených)
sádlo (olej)
voda
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle (oleji) osmažíme dozlatova cibuli, přidáme restovat slaninu (uzené maso). K základu vložíme pokrájené kysané zelí. Zalijeme troškou vody.

  2. Mezitím doměkka uvaříme v jiné nádobě na kostky pokrájené brambory se solí a s kmínem. Brambory i s vodou přilijeme k zelí a k uzenině a ještě krátce povaříme. Do polévky přidáme namočené sušené houby a krátce povaříme.

  3. Smetanu rozkvrdláme s moukou a nalijeme do polévky. Polévku vaříme ještě cca 10-12 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 946 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kyselica z Otrokovic

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    sikulka7: souhlas, poprvé jsem zkusila, příště bez a díky:( požívám bujon jinak minimálně)

    Odpovědět

  • sikulka7 sikulka7

    Dobrou chuť ! Nejsem proti bujonu, ale v kombinaci se smetanou v jakékoliv polévce, nebo omáčce- to není k jídlu. Kyselica má skvělou chuť - kombinace uzeného, smetany, hub a zelí je úžasná , bez dochucovadel a masoxů.

    Odpovědět

  • sikulka7 sikulka7

    Recept na kyselicu výborný, přesně jak má být. Ale fuj, zase ten bujon. byli jste někdy na Valašsku? Tam by vás hnali, dávat masox do kyselice! Jo a k těm bramborám - dá se vařit vše dohromady v tomto pořadí - nejdříve uzené, potom brambory, houby, když jsou brambory skoro hotové, přidáme zelí a klobásu, nakonec smetana.

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    chocolate: děkuji, to jsi mne potěšila, to uzené tam prostě je výborné, bez něj mne to nechutná:-K:-K

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Pokud uz si dam kyselici, mam rada prave tento typ. Bod leti:yes:.

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    Jana Remkova: brambory a zelí vždycky vařím zvlášť. Recept mi dal Vítek, zkusila jsem podle něj. Díky:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Vidím, že ty taky vaříš brambory zvlášť. Nedávno jsem se tady divila, že to někdo vařil dohromady, protože vím, že to nechce změknout. S tím uzeným to bude určitě skvělá chuť kyselice :-8:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: otrokovická kyselica kyselica kyselica s uzeným kyselice s uzeným moravska kyselice kyselice s masem vánoční kyselica s masem kyselica recept polévka kyselica bez zelí zahuštění kyselice kyselica s uzeným recept kyselica z uzenym masem kyselica z uzeného masa kyselica bez masa kyselici top recepty kyselica kyselica bez zahuštění polévka kyselica kyselica z hub polévka kyselica s uzeným

Zapomněl/a jsem heslo