Suroviny pro 18
18
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 214 kJ / 4 353 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 143,61 g |
| Tuky | 105,21 g |
| Vláknina | 23,58 g |
| Cholesterol | 1,33 g |
| Sodík | 5,51 g |
| Sůl | 13,55 g |
| Sacharidy | 696,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve uvaříme pudink dle návodu na obalu a necháme za občasného promíchání vychladnout.
Oddělíme žloutky od bílků do dvou misek. Zapneme troubu na 180°C a necháme předehřát. Krok 2: Ušleháme z bílků se špetkou soli tuhý sníh, poté žloutky s cukrem vyšleháme do bílé pěny a postupně přidáváme horkou vodu. Do ušlehané pěny přidáme ořechy, prosátou mouku smíchanou s práškem, vmícháme polovinu sněhu, pak přidáme druhou polovinu a ručně metličkou zlehka zapracujeme. Přendáme na plech vyložený podložkou nebo pečícím papírem a dáme péct dorůžova (podle trouby asi 10 minut). Hotový piškot necháme vychladnout. Krok 3: Na krém ušleháme máslo s cukrem a za stálého šlehání přidáváme vychladlý pudink. Vzniklý krém rozdělíme na dvě části a do jedné zašleháme prosáté kakao. Piškotový plát rozkrojíme na poloviny a jednu polovinu nejprve lehce potřeme marmeládou a na ni naneseme bílý krém. Krok 4: Do krému zlehka vtiskneme piškoty a pokapeme je rumem. Na druhý plát natřeme kakaový krém a ten převrátíme na piškoty. Lehce přimáčkneme a dáme vychladit, alespoň na hodinu, ideálně do druhého dne.
Před podáváním ozdobíme šlehačkou nebo čokoládovou polevou a nakrájíme na řezy.
Oddělíme žloutky od bílků do dvou misek. Zapneme troubu na 180°C a necháme předehřát. Krok 2: Ušleháme z bílků se špetkou soli tuhý sníh, poté žloutky s cukrem vyšleháme do bílé pěny a postupně přidáváme horkou vodu. Do ušlehané pěny přidáme ořechy, prosátou mouku smíchanou s práškem, vmícháme polovinu sněhu, pak přidáme druhou polovinu a ručně metličkou zlehka zapracujeme. Přendáme na plech vyložený podložkou nebo pečícím papírem a dáme péct dorůžova (podle trouby asi 10 minut). Hotový piškot necháme vychladnout. Krok 3: Na krém ušleháme máslo s cukrem a za stálého šlehání přidáváme vychladlý pudink. Vzniklý krém rozdělíme na dvě části a do jedné zašleháme prosáté kakao. Piškotový plát rozkrojíme na poloviny a jednu polovinu nejprve lehce potřeme marmeládou a na ni naneseme bílý krém. Krok 4: Do krému zlehka vtiskneme piškoty a pokapeme je rumem. Na druhý plát natřeme kakaový krém a ten převrátíme na piškoty. Lehce přimáčkneme a dáme vychladit, alespoň na hodinu, ideálně do druhého dne.
Před podáváním ozdobíme šlehačkou nebo čokoládovou polevou a nakrájíme na řezy.
Zveřejněno 21. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechový piškotový zákusek s krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WMgJ
Moje poznámka
Ořechový piškotový zákusek s krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WMgJ
Nejnovější recepty
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 13 minutami
Strouhané řezy
Přidáno před 2 hodinami
Černé fazole s rýží a paprikou
Přidáno před 3 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 3 hodinami
Pudinková buchta se skořicí
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová krkovička s játry
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Guláš z divočáka s hrnkovými knedlíky
Zabakcb před 8 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Jitinka před 14 minutami
Květákové karbanátky s anglickou slaninou a sýrem
Ivcatkoo před 1 hodinou
Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
Glapet před 2 hodinami
Kuře na zelí
[email protected] před 2 hodinami
Kvasové krekry se sezamem
janatka před 2 hodinami
Zdravé cottage lívance
janatka před 2 hodinami
Žitný chléb
janatka před 3 hodinami
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
[email protected] před 3 hodinami
Pomazánka z pohanky
janatka před 3 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
ořechy strouhané,
voda,
sůl,
kypřící prášek,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr,
máslo,
cukr moučkový,
kakao,
rum,
piškoty cukrářské,
marmeláda rybízová,
šlehačka,
Komentáře (3)