Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší květáková polévka

Hodnocení receptu je 4,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gabca_12

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 643 kJ /
871 kcal
Bílkoviny29,67 g
Tuky29,69 g
Vláknina44,30 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 235 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy114,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev, brambory a celer očistíme, nastrouháme na hrubé straně struhadla. Připravíme hrnec, do kterého dáme olej. Přidáme mrkev, celer a brambory, promícháme a restujeme 2 minuty.
Do hrnce nalijeme 2 litry vody, promícháme a necháme 15-20 minut povařit. Krok 2: Poté přidáme růžičky květáku, ochutíme solí, mletým pepřem a novým kořením.
Zamícháme a vaříme 10 minut.
Smícháme žloutek s jogurtem a dobře promícháme.
Rozdrtíme česnek. Krok 3: Po 10 minutách, když je květák uvařený, vypneme sporák.
Směs jogurtu a vaječného žloutku přidáme do polévky a promícháme.
Přidáme drcený česnek a kopr.

Zveřejněno 25. 3. 2021

Poznámka autorky Gabca_12

Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejlepší květáková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XZQl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejlepší květáková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XZQl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Polévka dostála svému názvu, opravdu jsem lepší květákovou ještě nedělala. Gabčo, klobouk dolů, pokud takto vaříš ve 14 letech!

Ano, díky za připomínku. :-)

Zajímavý recept, ale co uděláme s těmi bramborami? Orestujeme je společně s mrkví a celerem?

Suroviny:
květák, mrkev, celer, brambory, jogurt, žloutek, kopr, česnek, olej, sůl, pepř mletý, koření nové koření

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu