Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájet na plátky, naklepat, osolit, opepřit a v tlakovém hrnci opéct na oleji (Omega) a vyndat.
Krok 2: Do výpeku dát zeleninu včetně cibule nakrájené na kostičky a smažit asi 5 minut - než pustí šťávu - přidáme
lžíci obyčejné hořčice, koření v mulu, masox, opečené plátky, vodu, aby bylo maso ponořené a dusíme v tlakáči asi 35 minut. Krok 3: Po otevření maso vyjmeme, zahustíme záklechtkou z mouky a smetany, povaříme a podle potřeby zahustíme nebo
rozředíme, dochutíme solí a citronem a propasírujeme nebo rozmixujeme ponorným mixerem. Krok 4: Když je omáčka hotová, přidáme na proužky nakrájený salám a okurku. Vložíme zpět plátky masa, prohřejeme a
podáváme s houskovým knedlíkem nebo uchováme alespoň 24 hodin (rozleželá chutná lépe).
lžíci obyčejné hořčice, koření v mulu, masox, opečené plátky, vodu, aby bylo maso ponořené a dusíme v tlakáči asi 35 minut. Krok 3: Po otevření maso vyjmeme, zahustíme záklechtkou z mouky a smetany, povaříme a podle potřeby zahustíme nebo
rozředíme, dochutíme solí a citronem a propasírujeme nebo rozmixujeme ponorným mixerem. Krok 4: Když je omáčka hotová, přidáme na proužky nakrájený salám a okurku. Vložíme zpět plátky masa, prohřejeme a
podáváme s houskovým knedlíkem nebo uchováme alespoň 24 hodin (rozleželá chutná lépe).
Zveřejněno 5. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hamburská z vepřových plátků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nyQ7
Moje poznámka
Hamburská z vepřových plátků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nyQ7
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 26 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 47 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 4 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 6 hodinami
Tématické fráze:
hamburská omáčka v tlakovem,
hamburská vepřová kotleta,
top recepty hamburska omáčka,
hamburská vepřová z krkovice,
hamburská vepřová kotleta nejlepší recepty,
hamburská krkovice,
nejlepší hamburská,
hamburská v tlakovém hrnci,
hamburská kotleta recept,
hamburská kotleta,
hamburská omáčka recept,
hamburská kotleta recepty,
hamburská kýta v tlakaci omáčka recept,
vepřová kotleta hamburska,
vepřové platky se šunkou,
hamburská top recepty,
co uvařit z veprovych kostek
Suroviny:
plátek vepřový,
mrkev,
celer,
petržel,
hořčice,
okurky sterilované,
salám šunkový,
smetana,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř celý,
tymián,
masox
Komentáře (13)
zájem a to právě kvůli jedné fotografii.
Neračte být tak útlocitný
Aniž bych četl komentáře, tak jsem "prostudoval" recept a přišel mi OK
Podle komentářů šlo pouze o zcizené foto a kritici měli pravdu, neníližpravda, že?
Nyní je zde váš obrázek, tak wcg
No, pominu-li ty omáčkou zaneřáděné knedlíky
- to snad ne