

Vepřové plátky s vepřovými játry
Suroviny 4 porce
- 4 vepřové kotlety (zhruba po 130 g - měla jsem bez kosti nebo krkovička i kýta)
- 200 - 250 g vepřových jater
- sůl
- drcený kmín
- koření Steak 7 pepřů nebo hrubě mletý pepř
- olej
- 40 g uzené slaniny
- 1 malá cibule
- 5 žampionů - nemusí být
- zhruba necelá lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
Vepřové plátky naklepeme, osolíme , okořeníme a zprudka opečeme z obou stran na menším množství horkého oleje. Výpek pak zaprášíme hladkou moukou, chvílku osmahneme, zalijeme trochou vody a maso necháme dál dusit až je měkké.
Na druhé pánvičce rozškvaříme na drobné kousky nakrájenou slaninu, přidáme malinko oleje a orestujeme nudličky z jater, které jsme jen opepřili.
Přidáme nakrájenou cibuli, chvíli dále restujeme, pak dáme na plátky nakrájené žampiony, můžeme trochu zaprášit moukou a přidáme trochu vody. Osolíme a dáme trochu drceného kmínu, směs podusíme a pak na talíři přidáme na vepřový plátek masa.
Kdo chce mít vše rychleji a na jedné pánvičce, tak si nakrájí na nudličky i vepřové maso a udělá se to vše najednou.