Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 974 kJ / 6 208 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,46 g |
| Tuky | 413,58 g |
| Vláknina | 39,30 g |
| Cholesterol | 1,58 g |
| Sodík | 585 mg |
| Sůl | 1,41 g |
| Sacharidy | 521,33 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mini pařížák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xOR
Moje poznámka
Mini pařížák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xOR
Nejnovější recepty
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 16 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 25 minutami
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 35 minutami
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 2 hodinami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 15 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 15 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
Tématické fráze:
domaci pařižak,
dort pařížák,
pařížák dort,
rychly pařižak,
dorty parižak,
mini dorty recept,
krem na parizak,
stékající poleva recept,
recept na mini dort,
stékající poleva dortu,
mini dortíčky recepty,
mini dorty,
mini dort recepty,
pařížák dort recept,
jak udělat stékající polevu na dortu,
stékající poleva na dortu,
mini dort recept,
stékající poleva na dort,
dortpařížak,
mini dortíčky recept z horke cokolady
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
kakao,
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
čokoláda hořká,
čokoláda hořká,
voda,
máslo,
smetana ke šlehání,
rum,
šlehačka
Komentáře (23)
Na dortovou formu 35cm v prům. potřebuji piškot z 5 vajec a 4 šlehačky, 20dkg čokolády na vaření / používám jen Lidl Fin Carré/ a 1 čokoládu vysokoprocentní. Takže 1l šlehačky Ti stačí.
Na pekáč 30x40 piškot ze 6 vajec a krém opět ze 4 šlehaček. To stačí. Ale abych se nenervovala s politím čokoládou / v této ploše to jde špatně, spíš nejde/, krém na piškotu ozdobně srovnám a dozdobím šlehačkou se ztužovačem. Tady není vrstva krému tak vysoká jak na fotografii autora, ale je vysoká dostatečně. A prakticky vždy servíruji se sladkým ovocem. Banány, jahody nebo borůvky.
Ještě bych chtěla podotknout, že aby se dal dort polít tak krásně, jak ho má autor, je potřeba nechat krém na něm " ustálit" aspoň 3 hodiny v lednici. Já ho dávám do zóny, kde jsou 2°C. Je to román, ale já už lepší nebudu. Věřím, že se Ti podaří a sklidíš potlesk "vestoje" . M
A jahody, banán, borůvky, maliny....